Foto: Anne Valeur


No. 4 med deres nye album Hva Nå? For drøyt ett år siden ga No. 4 ut debutalbumet Henda I Været og det norske folk elsket det. Faktisk så mye at konsertene ble utsolgt, flyttet til større lokaler og de trengte ekstrakonserter! De ble nominert til både Spellemannsprisen, Bendiksen prisen og Tekstforfatterfondets tekstpris –Så hva nå?

På mange måter er Hva Nå? en historie om de nære relasjoner på godt og vondt. Albumet har låter som Alexander B, Vi burde ha vært på film til Mens alle andre sover og Skoleveisvise. Låtene dekker familie, forelskelsen til ungdommen og går innom minste manns følelser og tanker.Alexander B drømmer jeg meg helt bort i. En forelskelse som beskrives ungdommelig. Vokalene flyter harmonisk og lett sammen med pianoets melodi. Perkusjonen har en fast organisk dybde. Lydbildet blir bredere jo lenger ut i låten jeg hører. Og den lekne saxofonen hever låten og gir en frisk avslutning.

Mens alle andre sover beskriver den ungdommelige spenningen, håpet og lengselen mellom to personer –og ja, alt i èn sang. Jentenes vokaler bygger fint og presist opp til refrenget. Koringen svarer hverandre og instrumentene på en fin og fyldig måte.De første sekundene i Oslo forteller får meg til å tenke på Tre Nøtter Til Askepott -til det avbrytes av trommer og gitar. Stemmene brukes mye til nynning, vakker treklang og kor. Tilhørighet i samfunnet og samhold trekkes frem i teksten.

Skoleveisvise har tekst som dekker alt fra glede og bekymringer til et barn. Minimalistisk med instrumenter og fyldig klang. Måten teksten er bygget opp på, og hvordan den handler om barnet minner meg om Alf Prøysen. Men Skoleveisvisen er skrevet annerledes. De får frem viktige og aktuelle temaer på et moderne vis, samtidig som det er fint og ydmykt.

Hva Nå? inneholder 11 spor, er organisk med litt 80-talls vibber. Albumet har blant annet den populære singelen Vi burde ha vært på film. Det finnes bare vi som fikk terningkast seks og ble sluppet i forbindelse med serien Søsken. No. 4 viser at de er verdig nominasjonene de tidligere har fått, deriblant Tekstforfatterfondets tekstpris. For at disse jentene kan skrive tekster er det ingen tvil om. De setter det norske språket på prøve, og vinner gang på gang. Et friskt pust i norsk musikk!


Vinylen slippes 8. Desember. Samme dag har No. 4 konsert på Sentrum Scene!


Kommende konserter i vinter:

8. desember – Sentrum Scene, Oslo

27. januar – Byscenen, Trondheim

17. februar – USF Verftet, Bergen