Charlotte Gainsbourg (46) har en tung ballast, med Jane Birkin og Serge Gainsbourg som foreldre. Altså duoen som hadde hiten Je t'aime... Moi non plus i 1969. Hun er selv en kjent skuespiller, akkurat som mora, og hun gir ut plater - slik som faren, den berømte komponisten og soloartisten Serge Gainsbourg.

Rest er hennes 5. album, hvis man regner med det hun ga ut som femtenåring i 1986. Dette er uansett det 4. siden 2006, og de to første var storselgere i Frankrike og noen andre land. Hun synger som sin engelske mor - vakkert og sensuelt, nesten hviskende. Tekstene er på engelsk eller fransk, eller begge deler i samme sang. Her samarbeider hun med musikeren og produsenten SebastiAn, som har gitt de 11 låtene en elektronisk innpakning.

De fem første er bra på hver sin måte. Ring-a-ring o' roses er sensuell, suggererende, repeterende og erkefransk. Lying With You er en mollstemt, vakker ballade som handler om å se sin far dø. Kate handler om halvsøsteren Kate Barry, som begikk selvmord og hadde narkoproblemer.

Singlen Deadly Valentine har en fengende, besnærende melodi som svever over discorytmer à la Giorgio Moroder. Dette er seks minutter med monoton vellyd! I'm A Lie høres ut som fransk popmusikk fra 70-tallet, med et uimotståelig refreng.Tittelsangen er produsert av Guy-Manuel de Homem-Christo fra Daft Punk. Men det er noe uforløst over melodien, som liksom bare stamper av gårde. Den beste av de fengende, dansbare, house-inspirerte låtene er Sylvia Says, som er en hyllest til Sylvia Plath, med brokker av hennes dikt i teksta.

Selveste Paul McCartney har skrevet Songbird In A Cage, hvor han spiller gitar, piano og litt trommer. Dessverre er låta ganske anonym, stakkato postpønk, der Charlotte Gainsbourg både snakker og synger teksta. Heller ikke de tre siste låtene er all verden, men alt i alt er Rest et godt og variert album som aldri kunne ha vært lagd i USA.

Et halvt minutt etter at siste låt er ferdig, kommer ei bonuslåt som starter med et lite barn som snakker og så synger en kjent barnesang. Denne blir det etter hvert lagt keyboards og rytmer på. Fascinerende og flott.