De svenske søstrene Klara og Johanna Söderberg skuffet litt på Stay Gold, som kom i 2014. Hele fire år tok det å lage det jevnere og bedre produserte albumet Ruins, der tekstene preges av Klaras samlivsbrudd.

Produsent (og soloartist) Tucker Martine har hentet inn selveste Peter Buck (R.E.M.) på elgitar, E-bowgitar og mandolin, og Glenn Kotche (Wilco) på trommer. Jentenes live-steelgitarist Melvin Duffy (The Lilac Time) er med, likeså deres far Benkt Söderberg (eks Lolita Pop) på bass. Det er også mye bratsj og trompet i lydbildet.

Ruins starter beskjedent, men plata tar av allerede på sang nummer to, It's A Shame, som har galopperende rytmer og stemingsfullt orgel og som etter min mening er en av tidenes beste First Aid Kit-låter! Fireworks er en majestetisk ballade med sår tekst. Like bra er den fengende countrypoplåta Postcard.

Distant Star byr på uimotståelig, tostemt vokal. Den gripende Ruins har fått en luftig, nesten svevende produksjon som får meg til å tenke på forblåste prærier. Hem of Her Dress begynner akustisk, før det pøses på med instrumenter i marsjtakt og massiv koring ved ni personer (blant dem er Martines kone Laura Veirs, som er en kjent folk-artist).

Det meget gode albumet Ruins avsluttes med den vakre balladen Nothing Has To Be True, komplett med gitarfeedback og "ensom" korstemme langt bak i lydbildet. Bare andrealbumet The Lion's Roar (2012) er bedre enn dette!