Simple Minds fra Glasgow har alltid vært ledet av Jim Kerr (vokal) og Charlie Burchill (gitar, keyboards). Walk Between Worlds er deres 20. studioalbum siden 1979. Det er dessverre ikke blant bandets beste.

Her er det mye programmerte rytmer og synther, og vi hører lite til trommene til Mel Gaynor, som var fast medlem fra 1982-91. Han er ikke med på bildet av sju personer i coverheftet. Det er derimot tre damer som muligens korer her. Låtene er stort sett ordinære og bombastisk produsert. Barrowlands Star har riktignok fin tekst om minner fra spillestedet Glasgow Barrowlands.

Men den første gode melodien får vi først på siste låt: Sense of Discovery. Endelig et skikkelig refreng. Ellers er albumet 42 minutter med middelmådighet.

Denne anmeldelsen er basert på den såkalte Deluxe Edition, der vi får tre bonuskutt. Angel beneath My Skin er kjempebra, i likhet med liveversjonen av den gamle visa Dirty Old Town, som mange kjenner med The Dubliners og The Pogues. En ikke navngitt kvinne korer flott på en soulpreget måte.

De som kjøper vinylutgaven, får imidlertid ikke disse bonuslåtene. Og de vil bli skuffet over Walk Between Worlds dersom de ikke er fans av Simple Minds på sitt mest bombastiske og syntetiske.