Cd-boksen To The Outside Of Everything har en selvforklarende undertittel: "A Story of UK Post Punk 1977-1981." Vi får altså en innføring i musikken som først ble kalt new wave og nyveiv, men nå ofte kalles postpønk (post punk), etter at det kom en ny bølge med band på 2000-tallet.

De første nyveivartistene begynte med pønk, men var ganske enkelt for dyktige og idérike til å la seg begrense av pønkens temmelig snevre musikalske rammer. Derfor kombinerte de etter hvert pønkens aggressivitet og opprørstrang med elementer fra andre musikkformer, bl.a. reggae, funk og pop. Resultatet ble i all hovedsak en mer spennende og lettere tilgjengelig musikk, som dermed også ble mer salgbar. Noe av musikken var dessuten dansbar - bare hør på Wire og Gang of Four!

Boksens 111 låter ligger kronologisk på 5 cd-er. De aller fleste legendene er med, med unntak av Siouxsie and the Banshees, The Stranglers og Elvis Costello & The Attractions. Men vi får også en mengde obskure band som veldig få har hørt om. De fleste ga ut bare en single eller to, utgitt på uavhengige, bitte små plateselskap.

Disk 1 har bare én låt fra 1977, med Ultravox, som låt annerledes før de fikk suksess med synthpop i 1980 og Midge Ure som vokalist. Så følger det som regnes som den første postpønklåta - Shot By Both Sides med Magazine - anført av Howard Devoto, som hadde sunget pønk i Buzzcocks. Ellers er det mange kjente band her: Wire, Throbbing Gristle, Tubeway Army (med Gary Numan), The Fall, Scritti Politti (!), Gang of Four og The Teardrop Explodes (med Julian Cope).

Cd nummer to har storheter fra 1979: The Human League, Echo and the Bunnymen, Public Image Ltd (alias PIL, med John Lydon fra The Sex Pistols), Joy Division (med selveste Transmission), Killing Joke, The Psychedelic Furs og jentebandene Poison Girls og The Slits.

På den 3. cd-en er det ikke mange veldig kjente band, bortsett fra Adam and the Ants, Thompson Twins (!) og The The. Disk 4 starter med Nick Caves australske band The Birthday Party, som flyttet til London i 1980. Vi hører også Blancmange og New Order (Ceremony). Den siste cd-en byr f.eks. på Jah Wobble (eks PIL), This Heat og to utenlandske artister: tyske Nico (som sang i Velvet Underground) og den belgiske gruppa Marine, som ikke hadde noe med UK å gjøre.

Boksen To The Outside Of Everything er formet som ei bok, med lommer til de fem cd-ene. Det er også mye tekst her. Først et 6-siders essay som setter postpønken inn i en større sammenheng. Og så minibiografier for alle de 111 artistene, hvor vi får en mengde fakta og trivia.