Dantalian's Chariot ble startet i London i 1967 av medlemmer av r&b-bandet Zoot Money's Big Roll Band. I de ti månedene de holdt på, fikk de bare utgitt en single. Den er til gjengjeld en klassiker innen psykedelia: Madman Running Through The Fields. Her får vi phasing-effekter, truende bassganger og et herlig mellomspill der låta forandrer karakter. B-sida er derimot en streit, noe skuffende ballade.
Men bandet etterlot seg nok låter til et album. Chariot Rising ble utgitt i 1996 og er nå remastret, med nye liner notes.

Lederen Zoot Money sang og spilte piano og orgel. Gitarist Andy Somers kalte seg Andy Summers da han ble med i The Police. Bassist Pat Donaldson er vel mest kjent fra Fotheringay, trommis Colin Allen fra Stone The Crows. Gamle biografier for alle unntatt Donaldson er gjengitt i coverheftet, som ellers byr på sjeldne bilder, plakater og gode liner notes med intervjusitater fra Zoot Money. Et minus er at nesten alt er i svart-hvitt.

Albumet er ujevnt, men har en del glimrende låter: World War Three er fengende syrerock. This Island er en stemningsfull ballade med sitar, bølgeskvulp og ordløs sang av en kvinne. Fourpenny Bus Ride er erketypisk, engelsk "toytown popsike", med uskyldig tekst og en uimotståelig melodi. Og Recapture The Thrill er en nesten akustisk popsang som går i valsetakt.

Dantalian's Chariot er et av de store, britiske psykedeliabandene, og deres posthume album Chariot Rising er et nødvendig og anbefalt kjøp. Etter oppløsningen i 1968 ble Money og Somers med i Eric Burdon & The Animals.