Da undertegnede var på festivalen End Of The Road sist sommer, spilte de låten Swim and Sleep (Like a Shark) av Unknown Mortal Orchestra over lydanlegget. Selv om jeg hadde hørt låten før, fikk jeg en sterk påminning om hvilke fantastisk fengende låter dette bandet fra New Zealand/USA er i stand til å komme opp med. Blandingen mellom det skamløst melodiøse og det lett psykedeliske har vært styrken til bandet siden de slapp debutalbumet i 2011. Etter det har de gitt ut tre album, medregnet det ferskeste som de altså har kalt Sex & Food.

Heldigvis fortsetter UMO å lage fengende og gode låter. Noen av låtene gir oss 70-tallsvibber med funk og disco som hovedingredienser. Som låten Hunnybee. En sommerlig og lettbeint sak som burde havne på soundtracket til sommeren 2018.

Lettbeint kan man ikke si American Guilt er. Låten er et spark til den rådende amerikanske politiske virkeligheten og fuzzer og sparker avgårde i Hendrix-gata.

Land of the expensive
Even the Nazis are crying
History's private property
Viva la Mexico


I samme røffe gata befinner låten Major League Chemicals seg. Heavy med tungt gitarøs og historien om damen som går inn i en annen verden ved hjelp av kjemiske substanser:

She wanted to
Find a way
To be someone else for a day
Major league chemicals make her grave
Miracles in a bathroom stall


Det er en god blanding av gitarøs og søt-psykedelia på dette albumet. Noen av de mer melodiøse låtene kan man tenke blir litt vel søtladne, men faktum er at denne plata vokser og gror for hver lytting. Jeg vil derfor anbefale lytterne å bruke tid på den. Selv var jeg litt i villrede etter første gangs lytting, men har etter hvert blitt overbevist av UMOs smygende tilnærming.

Låtene som fenger undertegnede mest akkuat nå er Major League Chemicals, Hunnybee, Chronos Feast On His Children, American Guilt og If You're Going To Break Yourself.

Under kan du høre en akustisk versjon av American Guilt: