Alt singer-songwriter-legenden Don McLean utgir vil dessverre bli sammenlignet med hans største suksesser og klassikere American Pie (1971) og Vincent (1972). Men har har siden utgitt en rekke nye album, trass i at hans siste hit var i 1980. Botanical Gardens er hans første på ni år. Allerede på 2012-turneen (som besøkte Oslo Konserthus) spilte han låter fra dette albumet som han sa skulle utgis året etter.

Den amerikanske 72-åringen gir oss hele 13 låter, hvorav de fleste er bra. Stemmen er også god og lett gjenkjennelig. Plata starter freskt med den slentrende rockelåta Botanical Gardens (komplett med strykere og gitarsolo) og The Lucky Guy, som er moderne countrymusikk med gitartwang.

McLeans beste tekster er på den fengende visepoplåta Waving Man og den lystige Grief And Hope. Han er morsom på I've Cried All The Tears That I Have, men banal på You've Got Such Beautiful Eyes, der tittelen gjentas for ofte. Ellers liker jeg godt den fengende rockelåta Rock 'n' Roll Your Baby.

Generelt byr Botanical Gardens på enkle melodier og romantiske tekster, og de fleste balladene er anonyme. Men alt i alt er det et vellykket album fra Don McLean.

Han spiller på Sentrum Scene søndag 21. oktober