Bram Tchaikovsky var både et band og en mann. Peter Bramall valgte artistnavnet Bram Tchaikovsky da han i 1977 ble medlem av The Motors (mest kjent for hiten Airport). Året etter sluttet han for å starte bandet Bram Tchaikovsky sammen med to andre.

Deres tre album er nå samlet i en liten cd-boks med individuelle covere, der designen på de to første var inspirert av Sovjetunionens ikonografi og kommunistiske symboler. Musikken var imidlertid ikke politisk, men fengende, hardtslående poprock og powerpop av godt merke. Debutalbumet Strange Man, Changed Man (1979) ga bandet en overraskende Topp 40-hit i USA med Girl Of My Dreams. Albumtittelen har selvsagt inspirert tittelen på denne cd-boksen!

Oppfølgeren The Russians Are Coming (1980) er også bra og i samme stil. Endringer i besetningen og lederens sans for soul/r&b preget lydbildet på Funland fra 1981. Alle de tre albumene er utstyrt med bonuskutt - til sammen 16. Disse består av singlemikser, b-sider, bonuskutt til tolvtommere, en fransk versjon av Mr. President og én tidligere uutgitt sang.

Coverheftet har glimrende liner notes der herr Tchaikovsky og andre medlemmer er blitt intervjuet om sin tid i bandet. Bram Tchaikovsky fortjener å bli husket, og platene anbefales spesielt folk som digger Dwight Twilley Band, Rockpile og The Motors.