Short Skirts er et garasjerockband fra Trondheim, som starta opp i 2013. De slapp debutalbumet Familiy Values for tre år siden, og er igjen aktuelle med nytt album. Flower Junkies ble sluppet for en drøy måned siden, og inneholder åtte spor. Som på Family Values har Short Skirts ikke bundet seg til et sound på dette albumet heller.

Flower Junkies har flere gode låter som er fengende og har deilige gitarriff. Dette er låter som eksempelvis åpningssporet, Sam’s Shooting, og City Leaks. Sam’s Shooting blir for meg albumets beste låt, og den kan gjerne settes på repeat. Jeg digger starten på låta, med kun perkusjon aller først, før strengene kommer inn og til slutt vokalen.

Dessverre er det ikke alle låtene som treffer like godt hos meg. Shit Life (Livin’ the Life) har en avslutning på låta der stilen plutselig slår helt om og som jeg synes ikke passer inn med resten av albumet. Blue Eyed Baby minner meg om musikken fra 70-tallet, men jeg er dessverre lei av låta allerede litt over halvveis uti den.

Spor 7 er en merkelig greie på 37 sekunder som har fått navnet 13’ Floor FM. Det høres rett og slett ut som noen som skifter mellom ulike radiokanaler med dårlige signaler.

Siste låt ut, Havana Affair, avslutter albumet i samme stil som det starta. Vi får garasjerocken og vi får riffene. Jeg synes likevel ikke den er like bra som de første låtene på albumet.

Kort oppsummert er Flower Junkies et album som har flere låter som er bra, men det er litt for mange låter som ikke slår an hos meg. Det er et album som nok ikke vil bli tatt fram så ofte. Jeg ser for meg at Short Skirts er et bra liveband, så selv om jeg ikke har sett dem live selv (enda), så vil jeg anbefale de som har mulighet til å få med seg en konsert.