I 1969 var psykedeliaen og hippietida på hell. Tyngre musikk begynte å slå an, men det ble fortsatt utgitt god psychpop i Storbritannia og Irland. Det er stort sett høy kvalitet over de 73 låtene boksen Try A Little Sunshine, som er en oppfølger til Cherry Red Records' bokser for 1967 og 1968. Ikke alt er psykedelisk, og en god del er folk, rock eller pur pop. Men det hele er i tidsånden til 1969.

Mange av de 73 artistene på de tre cd-ene er lite kjente for folk flest. Men noen unntak er det: The Spencer Davis Group, Barclay James Harvest, Procol Harum (selveste A Salty Dog), The Move, Dave Davies fra The Kinks, Ralph McTell (den glimrende singlen Summer Come Along), Nirvana, Status Quo (en tung versjon av Everly Brothers' The Price of Love) og Pretty Things.Blant høydepunktene er Reputation med Shy Limbs, Dogs and Cats med freakbeatlegendene The Sorrows (en av flere låter som først er utgitt i seinere år), Flaxen Hair med den ukjente Colin Giffin, Morning Way med folkrockerne Trader Horne, Saturday Roundabout Sunday med The Humblebums (med Billy Connolly og Gerry Rafferty), demoversjonen av We Want You To Stay med Bill Fay og Sister med Cliff Wade.

Det følger med et tykt coverhefte som er rikt illustrert med bilder, labeler og singlecovere. Og hver av de 73 låtene er utstyrt med glimrende tekst som forteller alt man trenger å vite om artistene. Jeg liker også de tidstypiske hippiebildene i Try A Little Sunshine - The British Psychedelic Sounds of 1969.