Bergensbandet Vöödöö er ute med sitt debutalbum Ashes, og det faktumet at alle tre singlene deres allerede har fått mye spilletid i radio er et bevis på at dette er særs lyttervennlig rock. I tillegg har de havnet på Spotify sin spilleliste, som kjapt resulterte i at Lay Me to Rest ble en av mine mest spilte sanger i forrige uke. Den er i det hele tatt en liten genistrek og fortjener umiddelbart å bli kåret til albumets desidert beste låt, der bandet virkelig viser internasjonal kvalitet.

Let It Burn er en annen låt som også fester seg kjapt, og som har potensiale til å blåse publikum av banen på konsert. Mye på grunn av vokalist Gøran Stavang Skag, som nesten er sjokkerende bra, og som er en gjennomgående grunn til at albumet er såpass sterkt. Det er lenge mellom hver gang man treffer på såpass gode vokalister i denne sjangeren her til lands.Noen ganger tenderer det kanskje litt vel mye til frieri i form av pompøse gitarsoloer her og der, som for eksempel i tittelsporet Ashes, men det blir aldri så mye at det blir irriterende.

Det eneste som er litt forvirrende med dette bandet er bruken av Pentagram-font på coveret, og den merkelige forkjærligheten for tødler, som på et eller annet vis får meg til å tro at dette er et band i en helt annen sjanger. Men uansett; Vöödöö får den gode, gamle rockeformelen til å funke sykt bra, og Ashes er et velprodusert, og sterkt album som helt klart fortjener mye spilletid fremover.

Albumet er ute 14. september.