Tracyanne Campbell er mest kjent som vokalist i den skotske popgruppa Camera Obscura, som aldri har slått helt gjennom. Sammen med engelske Danny Coughlan (kjent som Crybaby på plate) ga hun ut et av de beste albumene våren 2018.

De synger ti selvkomponerte sanger på Tracyanne & Danny, som dessverre er utstyrt med et anonymt cover der det kan se ut som om hun skriver navnet sitt Tracy Anne. Men musikken er strålende! Mye er innspilt med strykere og blåsere. Den smektende åpningslåta Home & Dry har fløyte og messingblås.De tre største høydepunktene er fengende: It Can't Be Love Unless It Hurts, Cellophane Girl (i stil med Nick Lowes siste plater) og den 60-tallsinspirerte Alabama, som har steelgitar og Tracyanne på solovokal. Danny synger derimot alene den følelsesladde balladen Jacqueline, som går i valsetakt.

Jeg digger også den smektende, gammelmodige og enkle The Honeymooners (med twangy gitarl) og Anybody Else. Til slutt kommer O'Keeffe, som kan være en hyllest til den amerikanske maleren Georgia O'Keeffe. Her synger Danny som Richard Hawley, til et utsøkt komp med bl.a. musettetrekkspill, piano og strykere.

Og nettopp Richard Hawley og The Beautiful South-duoen Paul Heaton & Jacqui Abbott er referansepunkter til det strålende debutalbumet til duoen Tracyanne & Danny.