Selv om dette er Eva Weel Skrams soloplate, er hennes mann og makker i Eva & The Heartmaker, Thomas Stenersen, i høy grad med som gitarist, produsent og medkomponist. Forskjellen er at hun synger på norsk - et slags dialektpreget nynorsk - preget av oppveksten i Sogndal. Og noen av tekstene er skrevet i samarbeid med visesangeren Trygve Skaug.

Åpningslåta Finaste skiller seg ut ved å være en stemningsfull ballade med klangfull gitar, langt unna lydbildet på de moderne, radiovennlige poplåtene som preger albumet Finne heim. Sjå på oss nå og Om du vil er hardtslående, fengende pop. Men det er lite annet enn språket som skiller dem fra andre poplåter anno 2018. Tru er en fin duett med Odd Nordstoga, mens Ole Paus-låta Bror er et liveopptak fra Operaen der Paus ble hyllet av en rekke artister.



Eva Weel Skram synger som vanlig sensuelt og vakkert på Finne heim. Det er rart at hun ikke tok med sin norskspråklige gjennombruddslåt Selmas sang fra tv-serien "Snøfall". Alt i alt er det god kvalitet på albumets låter.