Nå som høsten for alvor har begynt sitt inntog, passer det bra at Syndrom slipper sitt andre album, Bloodbeats. Med store atmosfæriske stemninger manet frem av skitne gitarer og en tjukk bass blir du omfavnet av den kalde høstlufta.

Endless Night drar deg inn i Syndroms lydunivers, men det er litt kjøligere enn du hadde tenkt, så du lukker jakka tett. Garbage Sun tar over og mørket sluker alt rundt deg. Gatelysene er det eneste som bryter mørket idet Locus Solus tar deg opp en uventet sving. Du mistenker en blindvei, men så sparker åpningsriffet fra I Can See You inn, og du er igjen oppslukt av mørket. Judas gir deg et tilsynelatende pust i bakken mens dødt løv blåser forbi deg, bare for å forsvinne tilbake i mørket når A Villain Is Born dundrer igang.Mens instrumentene er det kalde og oppslukende høstmørket, er Audun Storsets vokal den gufne brisen som gir deg frysninger nedover ryggraden.

Albumet nytes best fra start til slutt da det har en god helhetsfølelse. Den oppslukende og hypnotiserende stemningen gir albumet særpreg og etterlater en kald tomhet når det er over.

Tomheten glir så over i en følelse av at det mangler noe, et klimaks som fokuserer det hele. Til tross for den drømmende grooven og dystre atmosfæren leder det ikke til noe mer. Selv om dette kanskje bidrar til helhetsfølelsen sitter man igjen med en følelse av noe uforløst.