Det er alltid litt trist når gamle helter ikke lever opp til forventningene. Så også med Echo & The Bunnymen, som gir ut sin nye plate The Stars, The Ocean & The Moon i disse dager. Nå var den forrige studioplata, Meteorites, heller ikke noe å rope hurra for, men man håpet jo at de skulle finne formen igjen på denne.

Nå er det med "ny plate" en relativ sak, i og med at de fleste av låtene på denne plata er gamle slagere innspilt i ny tapning og nye arrangementer. Nå kunne dette vise seg å være en interessant og god tanke hvis man hadde greid å tilføre de gode låtene noe nytt og spennende. Dessverre må jeg si at det har de i liten eller ingen grad greid. Når i tillegg Ians stemme ikke er det den engang var, blir det hele en unødvendig og ja, litt trist historie.

De to nye sporene, The Somnabulist og How Far? er ikke så aller verst, men de alternative versjonene av gamle storheter som f.eks Rescue og Ocean Rain gir meg bare lyst til å høre de opprinnelige versjonene, og det er jo ikke noe godt tegn. Ellers får man bare håpe at Echo & The Bunnymen selger riktig så mange eksemplarer av denne plata. Ian McCulloch og Will Sergeant har fortjent hvert pund de kan få inn i kassen.


Facebooksiden til Echo & The Bunnymen