Sky ble dannet i London i 1978 av fem erfarne musikere: Herbie Flowers (som hadde spilt bass på hundrevis av hits siden 60-tallet), perkusjonisten Tristan Fry, keyboardisten Francis Monkman (eks progbandet Curved Air) og to australske gitarister - Kevin Peek og John Williams (som er en virtuos på akustisk gitar og fikk en stor hit i 1979 med Cavatina fra filmen Hjortejegeren).

De ga ut 7 studioalbum fra 1979 til oppløsningen i 1987, og 6 av dem inneholdt singler som her er samlet på en dobbelt-cd. Vi får også noen låter som er eksklusive singlekutt. De fire første albumene ble storselgere, og i 1980 fikk Sky en stor hit med sin rockeversjon av Bachs Toccata. Dessverre kom det ingen singler fra Sky 3 (1981), som er et meget godt album.

Blant høydepunktene er Vivaldi, som fiolinisten Darryl Way skrev for Curved Air, og Peeks My Giselle, som ble utgitt etter at Monkman hadde sluttet i 1980 og blitt erstattet av Steve Gray på keyboards. Dessuten sluttet John Williams i 1984 for å gjenoppta sin allerede lange solokarriere.

Gray og Peek har dessverre gått bort, men Flowers og Fry bidrar til coverheftet som forteller hele Skys historie. De 24 låtene på Carillon - The Singles Collection 1979-1987 inneholder komposisjoner av bandet og deres versjoner av klassiske komponisters melodier.