Den første Tom Petty-boksen, Playback fra 1995, inneholder de største hitene, høydepunkter fra albumene og en rekke tidligere uutgitte opptak. Også An American Treasure oppsummerer karrieren, dog uten hitene og stort sett med andre albumhøydepunkter enn på forrige boks.

De 60 låtene fordelt på fire kronologiske cd-er inneholder nesten bare låter med Tom Petty & The Heartbreakers. Men også to med Mudcrutch - bandet Petty hadde før Heartbreakers og som han lagde to gode comebackalbum med i 2008 og 2016. Boksen innledes med hyllester til Petty fra hans datter og hans siste kone, som sammen med heartbreakerne Mike Campbell (gitar) og Benmont Tench (keyboards) har plukket ut sangene og kommenterer dem i coverheftet, sammen med en journalist.

Disk 1 begynner med ei låt som det er utrolig at Tom Petty & The Heartbreakers ikke har utgitt før, Surrender, som er hentet fra innspillingen av debutalbumet i 1976. Jeg kjenner bare til Phil Seymours versjon fra 1982. Denne, og b-sida Don't Treat Me Like A Stranger fra 1989, er så fengende og bra at de kunne ha hatt hitpotensial. Det var først i 1979 med Damn The Torpedoes at de slo helt gjennom i USA. Vi får noen alternative versjoner fra det albumet som ikke var bonuskutt på dets Deluxe Edition.



Kvaliteten er jevnere og høyere på cd2, med høydepunkter i de råsterke liveopptakene og en alternativ versjon av King of the Hill med Roger McGuinn, som jo ga ut låta i 1991. Cd3 har den glimrende, selvbiografiske sangen Gainesville, som utrolig nok ikke kom med på Echo i 1999.

Disk 4 tar for seg 2000-tallet, da Pettys karriere var for nedadgående, både kvalitets- og salgsmessig. Det siste albumet, Hypnotic Eye (2014), er ikke særlig bra, men kunne ha blitt forbedret om de hadde tatt med den selvbiografiske Bus To Tampa Bay. Andre høydepunkt er liveversjonene av Insider (med Stevie Nicks) og Hungry No More fra året før han døde: 2016.

An American Treasure - Deluxe Edition er en av årets beste retroutgivelser. Den fins også som dobbel-cd og boks med 6 lp-er.