I fjor var jeg på Trondheim Calling. Du vet hvordan det er på den type bransjefestival, man merker seg ut noen artister man skal se, resten går etter innfallsmetoden. Et av bandene jeg tilfeldigvis så på en av de mange scenene i Trondheim, var et ungt band som kalte seg Killer Kid Mozart. Jeg fikk bare med meg slutten av konserten, men det var nok til at jeg tenkte at dette bandet må jeg følge med på. Det var kjappe fuzzgitarriff, spretten tromming og en rocka vokal.

Nå er de altså ute med sitt debutalbum For the Night. Skal man beskrive musikken til bandet kunne man f.eks si at det er litt powerpop a la Ash, litt Hüsker Dü, en del Motorpsycho. Killer Kid Mozart har sansen for gode hooks og tøft gitararbeid, og går til verket med entusiasme og killer-instinkt.



Her er det noen gode låter, som Porcelain Doll og For the Night. Det plata som helhet mangler, er variasjon i låtene. Det går for mye i samme gata til at dette blir det virkelig helt store. Med mer variasjon ved neste korsvei, kan dette nærme seg noe. Killer Kid Mozart er ikke helt der ennå.


Facebook-siden til bandet