Beezewax er et sånt band alle har hørt om, men ikke alle helt klarer å plassere. En og annen sang har dukket opp på radioen siden de ble grunnlagt i 1995, men det virkelige fotfestet og fanbasen bor ikke i Norge, men i resten av verden. Internasjonalt blir de sammenlignet med de aller største innen sjangeren indiepop, som Dinosaur Jr., Superchunk og Teenage Fanclub og det er en reell sammenligning, de er så gode!

Peace Jazz skiller seg fra tidligere Beezewaxutgivelser. Gitarene er litt hardere, harmoniene litt høyere og trommene litt mer aggressive. Bandet har selv sagt at de ønsker å ramme inn liveopplevelsen, hvordan de er på scenen, og det har de absolutt klart. Det er ikke en live-skive, men det er en konsertopplevelse i stua, helt klart. Albumet er det sjuende i rekken.



En av de første singlene Rainbows har fått mye skryt i både norske og internasjonale medier. Her har de fått med seg både John Auer fra The Posies og Sophia Petit fra Night Flowers. Låta i seg selv har potensiale for en skikkelig sommerhit. Undertegnede var solgt allerede ved åpningssporet Everything Happened. Vokalist/gitarist/produsent Kenneth Ishak synger låt etter låt som en fyr du har lyst til å sitte bakerst i puben ha fortrolige samtaler med. Soundet er mykt, men allikevel med litt skarpe kanter, ladd med alle de følelsene man forventer av sjangertro indiepop. En skikkelig perle av en skive!

Hjemmeside