Det norske bandet FOAMMM består av Chiara Victoria Cavallari (gitar, bass, vokal), Emil Askelien Gustafsson (gitar, bass), Daniel Lorentzen Løwe (synth), Bendik Rolland Pettersen (gitar) og Mikkel Syvertsen (trommer). De har tidligere gitt ut en EP som heter Dive into the FOAMMM som de fikk bra kritikk for. De er nå ute med sin første fullengder. Den har fått samme tittel som navnet på bandet.

For en gammel traver er det uunngåelig å tenke på Cocteau Twins når jeg hører på FOAMMM. Jeg ser at mange har nevnt navn som My Bloody Valentine og Tame Impala, og det har selvsagt en del for seg. Jeg tenker likevel mest på gitarklangen til Robin Guthrie og litt på vokalen til Elizabeth Fraser. Det er store klangbilder og mye luft i lydbildet. Alt vel så langt. Det er en formel som kunne funket riktig så bra.



Uansett om man velger å kalle musikken dream pop eller shoegaze, så er det til syvende og sist låtkvaliteten som vil avgjøre om man velger å bruke tid på albumet FOAMMM. Dessverre syns jeg albumet mangler de riktig sterke låtene. Det er til dels fine og luftige lydbilder, men det hjelper lite når låtene ikke fester seg nevneverdig. Det blir rett og slett for tamt. Det er synd, for det virker absolutt som FOAMMM er et band med ambisjoner. Vi får bare håpe at de utvikler låtskrivingen sin fram mot neste utgivelse.


Facebook-siden til Foammm