Det norske bandet Heyerdahl begynner etterhvert å bli godt kjent for det norske publikummet. Med medlemmer fra band som blant annet Hiawatha!, Beezewax og Accidents Never Happen er medlemmene dyktige og godt rutinerte musikere som har full kontroll på alt de foretar seg. Dette ble også tydelig da debutalbumet Øen ble sluppet i forrige måned, til strålende kritikker fra de fleste norske musikkmedier.

picture

Lørdag kveld sto de på scenen i Wimp-teltet, i en konsert mange hadde sett frem til etter all oppmerksomheten bandet har fått i det siste. Og bandet leverte tidvis varene, men det hele virket noe amputert av dårlig lyd og noe liten entusiasme fra bandmedlemmene. Vi fikk en helt grei gjennomkjøring av låtene fra debutskiva, hvert bandmedlem gjorde sin del, men kommunikasjonen mellom band og publikum manglet og utover i konserten virket også bandet mindre engasjert.

Likevel var det absolutt noen høydepunkter i settet, blant annet Hyena hvor bandet plutselig sprudlet noe mer, og den store og rullende Emerald The Killer som fikk publikum til å våkne litt. Det er vanskelig å si om det var lokalet og den manglende intimiteten som var skyld i det store gapet mellom band og publikum, men dette er noe fremtidige konserter vil vise. Heyerdahl er uansett et band det kan bli spennende å følge utviklingen til fremover. Potensialet er der, definitivt.