Lørdag kveld var det høy stemning foran Kongescenen på Slottsfjell lenge før britisk/norske The Wombats skulle gå på. The Wombats har gjort suksess i store deler av verden, men med en nordmann på laget var det nok litt spesielt å stå på en scene i et av sine hjemland, og det var et energisk show vi fikk servert av guttene. Tord Øverland-Knudsen spratt rundt på scena og det var like store smil der som på fansen foran scenen. At bandet har fans her til lands er det ingen tvil om; jubelbrølene som etterfulgte hver nye intro og allsang på alle låtene levnet ingen tvil om at publikum koste seg.

picture

Og det var en fin konsert vi fikk servert. Guttene er dyktige live, og har etter to studioalbum og en god del EP-er jobbet seg opp en fin katalog. Allerede i løpet av konsertens første del fikk vi høre låter som Moving to New York, Party In A Forest (Where's Laura?), og Our Perfect Disease. Sistnevnte ble visuelt litt ødelagt av en overivrig røyk-tekniker som røykla hele scenen og de første få radene av publikum. Det ble etterhvert såpass ille at guttene selv måtte be om å få bare litt mindre røyk på scenen, men både band og publikum tok det hele med humor. Da Techno Fan runget utover området var det igjen høy stemning både på og foran scenen.

Dessverre konserten litt forsinket, og med konserter som kolliderte måtte anmelder forlate stedet i tidligste laget, denne anmeldelsen er derfor basert på konsertens første halve time.