Jeg vet ikke om det er lov å si "drepte det" når man skal anmelde noe annet enn rap, men det passet seg altfor bra til å la være. For det var akkurat det "Suicidal Tendencies" gjorde da de spilte på Rockefeller på onsdag.

"13" er tallet Mike Muir og entouraget hans i hardcore/crossover/thrashbandet fra Los Angeles har i ryggen når de nå er ute på verdensturne med sitt etterlengtede siste album "13."

Ikke bare har dette albumet fått det velkjente ulykkestallet som tittel, men det har også gått 13 lange år siden forrige fullengders utgivelse. Muir er beryktet for å bruke basketballtrøyer/jerseys med tallet 13 på. Det er 13 spor på plata, det er det 13. albumet de gir ut (hvis du regner med EP`r, best-of`s osv) OG året er (fanfare): 2013.

Gitarist Mike Clark har forlatt bandet og etterlater nå vokalist og bandanaens forkjemper Mike Muir som den eneste dinosauren i gjengen. Mange mener at Clarks thrashy nærvær og bidrag i bandet er et stort savn, men for oss som var på Rockefeller og så "ST" på onsdag var opplevelsen uansett svimeslående fet!¨

Det braka løs med monsterhiten "You Cant Bring me down" og stemningen var satt. Dette er jo helt hysteriskt barskt! Gamle og nye hits dundra gjennom veggene på Rockefeller. Publikum fikk godlåter som "Possessed to Skate," "Cyco Vision" og et drittlass med andre godlåter spytta i trynet til ellevill jubel.



Hele settet rases igjennom med akkurat den aggressive, hoppende gærne californiske hardcore/punk attituden man håpet på og forventet!

Det skal sies at "ST" tiltrekker seg et relativt voksent publikum, men til gjengjeld et trofast, takknemlig, bråkende og høyt applauderende et. Oppmøte var til en viss grad glissent med tanke på hvor enormt svært dette bandet er for så mange hardcore/crossover/thrash fans. Denne observasjonen bekrefter bare hva mange metalentusiaster sier: dette bandet er undervurdert på mange måter.

Energien er upåklagelig og bandet bytter på å løpe/hoppe hverandre ned og forbi på scena. Deler av salen gjør selvsagt det samme. En slags hardcore personifisering av de tøffeste smågutta som dytter hverandre i barnehagen for å oppnå litt "male bonding" og nærkontakt. Finnes for øvrig nok av kvinner som gjør akkurat det samme. Hvertfall på punk konserter. Synes det alene er verdt en high five til Mike Muir aka "Mike Muir Cyco Miko" som faktisk fylte 50 år i mars. Grattis din gamle, spretne brølape!

Om det skulle være noe å utsettte på konserten måtte det være at den burde vært enda lengre.



"Suicidal for life!"