Imagine Dragons har en stor fanskare i Norge etter å ha spilt her en rekke ganger. Som det første stedet bandet besøkte utenfor USA begynte norgeseventyret deres på Bergensfest, og bandets forrige Oslokonsert måtte flyttes fra Blå til Rockefeller på grunn av stor pågang etter billetter. Når bandet nå kom tilbake til Norge måtte kapasiteten atter utvides, men selv om konserten denne gangen ble arrangert på Sentrum Scene, var den atter en gang utsolgt måneder i forveien.

picture

De fire guttene i bandet trives også til tross for kulda og mørket godt her til lands, hvilket de fortalte Musikknyheter i et intervju som kommer i løpet av de neste dagene. Kulda var heller ingen hindring for fansen som ventet foran inngangen til Sentrum Scene allerede i 10-tiden torsdag morgen, og da oppvarmerne The Moth & The Flame og ikke minst selveste Dan Croll (som forøvrig også spiller på Parkteatret i kveld) var ferdige var det fullt hus og stemningen så forventningsfull at luften nesten dirret.

Da bandet endelig kom på scena under introlåta eksploderte hele Sentrum Scene i jentehyl og jubelbrøl. Guttene selv så nesten litt himmelfalne ut over responsen, og satte umiddelbart i gang med sitt kjennemerke; å dælje løs på uttallige trommer plassert på hele scenen. Det hele gled over i en av bandets desidert sterkeste låter, Round and Round, hvilket markerte starten på en halvannen time lang allsangfest med et publikum i fyr og flamme. Imagine Dragons-maskineriet er velsmurt og det er ikke rom for mange utskeielser i et tight og tettpakket sett. Guttene har sine rutiner på hvem som skal slå løs på hvilke trommer til enhver tid, og det hele kunne fort føltes veldig rutinemessig og arrangert. Men bandet redder seg på den vanvittige spillegleden de fremviser, selv på en dag hvor man merker at de er temmelig slitne etter å ha vært på turné i nesten to år.

picture

Der albumet kunne oppfattet som litt i overkant velprodusert og sjelløst, tar Imagine Dragons dette igjen til fulle live, med et fyrverkeri av et liveshow. Vokalist Dan Reynolds danser glisende rundt på scena med en imponerende god stemme og stemmekontroll, flørter med publikum og har i løpet av konserten øyenkontakt med nesten alle på gulvet. Trommis Daniel Platzman danser som en duracellkanin bak trommesettet. Mens gitarist Wayne Sermon og bassist Ben McKee er stødige pillarer på hver sin side av scenen. Selv om største delen av showet var basert på bandets rytmiske låter og ra bandets album Night Visions, ble det også tid til å ta et skritt ut fra de faste rammene. Et av konsertens mest rørende øyeblikk var da Platzman kom frem fra bak trommene med en bratsj, og bandet spilte en nydelig, nærmest akustisk, versjon av låta 30 Lives, en låt dedisert til kreftpasienten Tyler Robinson, som bandet hadde tett kontakt med opp til hans død. Dette ble fulgt opp med Demons, hvis video også er dedisert til Robinson.

Et publikum som kunne alle låtene på rams fikk alt man kunne ønske seg og litt til i løpet av konseren som kunne skilte med låter som It's Time, Amsterdam, On Top Of The World, flertallige trommesekvenser som nesten fikk Sentrum Scene til å løsne i sømmene, og store konfettiballonger. Da bandet i tillegg viste sin takknemlighet ovenfor det norske publikummet ved å overraske med en coverlåt de aldri har spilt live før, U2's 'With Or Without You', var taket nær ved å løfte seg på Sentrum Scene. Det selvsagte høydepunktet var likevel gigahiten Radioactive, som på eksplosivt vis avsluttet hovedsettet til en overveldet gjeng på scenen.

picturese fler bilder fra konserten i galleriet nederst i artikkelen

Etter noen minutters øredøvende trampeklapp kom guttene inn for ekstranummer, og Reynolds mente at dette måtte ha vært en av hans favorittkonserter noensinne. Om det var innøvd eller genuint var for et ekstatisk publikum revnende likegyldig. Og med hender formet som hjerter både på og foran scenen, var enda en suksesskonsert i boks for Imagine Dragons, som nok har spilt på en intim scene her til lands for siste gang. Oslo Spektrum neste.