Daniel Kvammen har hatt en knallstart på året, og havnet blant annet på 2. plass over navnene man har mest tro på for 2014 i Musikknyheters kåring. Torsdag spilte han sin første av to konserter under årets by:Larm på Herr Nilsen i Oslo, og det var en smånervøs Geilo-gutt som sto på den knøttlille scenen foran et fullstappet lokale. Nervøsiteten viste seg ubegrunnet, Kvammen & co hadde stålkontroll fra start til slutt, og leverte ikke bare god musikk og god stemning, men også humoristiske anekdoter underveis som fikk publikum til å slappe av mellom musikkslagene.

Med sin visesang-inspirerte musikk, tekster på egen dialekt og kassegitar kunne Kvammen lett gått i den fella å bli en Odd Nordstoga-kopi, men står frem med eget uttrykk, eget særpreg, og en nerve i musikk og tekster som står frem på egen hånd. I introduksjonen til hele konserten åpnet Kvammen med “Det er nå vi ser om dette er mer enn en hype”; ja Daniel, det er det! Ingen grunn til bekymring. Ydmykheten fulgte settet gjennom, og singelen Ingen Vega Utanom ble introdusert som "en hit for spesielt interesserte".

picture

Med en fin blanding av gammelt og splitter nytt materiale, det aller meste med en kommentar eller forklaring på kjøpet, var det en veldig så koselig halvtime vi fikk servert på Herr Nilsen, en halvtime som av Kvammen ble sammenlignet med de små mellom-historiene i Donald-blader; det er alltid de lange historiene som er de beste, men også de korte har en begynnelse, en oppbygging, og et poeng, og fungerer godt for seg selv.