Enkelte har ment at Turbonegro er for store for Hulen. Jeg skjønner hva de mener, men de tar feil. Ingen er for store for Hulen. I går var grotten i fjellet fylt til randen av Turbojugends og andre musikkglade mennesker. Et av våre aller største band hadde tatt musikken bort fra en stor arena i stadionformat, og inn i en rockeklubb med plass til max 400 personer. Det er slik musikk skal oppleves og det er der det hører hjemme. Nært og ekte. Perfekt!

En time før konsertstart, er det allerede fullt fremme ved scenekanten. Enkelte av representantene for Turbojugend kommer til stedet nå, og uttrykker stor misnøye med at de ikke får stå helt foran. Men det hjelper jo selvfølgelig ikke, så de går heller i baren. Det går imidertid ikke veldig lang tid før salen begynner å fylles av folk, og det er fullt en god stund før konserten begynner. Allerede et kvarter før bandet kommer på scenen, roper publikum høyt og taktfast om at de har ereksjon. Kanskje litt snodig, i og med at kjønnsfordelingen ikveld er omtrent 80/20, med unge menn som det store overtallet. Muligens er det fordi at mange av mennene også bruker sminke.

 photo _OddbjoslashrnSteffensen_30_zps923b213d.jpg

Klokken er ca. halv elleve når Turbonegro kommer på scenen og kveldens første eksplosjon er et faktum. Crowdsurfingen er igang allerede i første låt, og en slags moshpit har allerede etablert blant publikum. Og dette gir seg aldri. I nesten hver eneste låt er det et helt enormt kok i salen. Tony Sylvester hadde ikke trengt å synge en strofe. Hulen kunne hvert eneste ord i hver eneste setning i hver eneste låt. Og når man snakker om Tony Sylvester. For en fyr! Mange var nok både skeptiske og usikre for et par år siden, da viktige Turboneger startet opp igjen, uten karismatiske Hank von Helvete. Var det mulig å fylle de skoene? Det var det definitivt. Intet vondt om Hank. Han var en fryd å se på scenen og han er en fin fyr, men det er ingen tvil om at Duke of Nothing er en mye bedre vokalist. Og heller ikke som scenepersonlighet, står han noe tilbake for sin stadig større forgjenger.

 photo _OddbjoslashrnSteffensen_43_zpsd35e3252.jpg

Men Turbonegro handler ikke bare om frontfigur. Dette bandet låter bare bedre og bedre. Ikveld er det hele mer vitalt enn noen gang, og det alt er så tight og deilig at det er umulig å ikke la seg begeistre. Den kommende Dr. Knut Schreiner spiller som en gud og Happy Tom er som alltid en fryd å følge med på. Bandets ungdomsalias, Tommy Manboy er en utrolig fet trommis, mens Rune Rebellion er limet som holder det hele sammen. Et storartet band, som blir enda større med sin homoerotiske gimmick. Ikke tilfeldig at disse gutta er blitt et verdensomspennende fenomen.

 photo _OddbjoslashrnSteffensen_34_zps1d7e4137.jpg

En annen ting som slår meg, er at Turbo har så sinnsykt mange hits. Nesten hele konserten blir en eneste stor slagerparade, med alle de største låtene som de definitive høydepunktene. Full fest er det kvelden gjennom, men de store toppene kommer når de spiller låter som Fuck the World, All My Friends Are Dead, You Give Me Worms og selvfølgelig I Got Erection, som avslutter kvelden, etter at bandet allerede har takket for seg og gått av scenen to ganger. Når de takker for seg og går av for tredje gang, akkopagnert av We built this city, er det til øredøvende jubel og trampeklapp. Vel fortjent.

 photo _OddbjoslashrnSteffensen_40_zps2575f1ed.jpg

Dersom man skal bruke ordet maktdemonstrasjon i en anmeldelse, må det bli etter en konsert som dette. Turbonegro er et av våre aller største band, og de er store langt utenfor landets grenser. I kveld viser de hvorfor. Dette er rock av ypperste kvalitet. Både det musikalske og alt rundt gjøres bedre enn de aller fleste er i nærheten av å få til, og store Turbo på lille Hulen er en helt perfekt kombo. Mer av dette, takk!Foto: Oddbjørn Steffensen

 photo _OddbjoslashrnSteffensen_02_zps2b3822c0.jpg

 photo _OddbjoslashrnSteffensen_04_zps72c63f75.jpg

 photo _OddbjoslashrnSteffensen_16_zpsd95a2dd8.jpg

 photo _OddbjoslashrnSteffensen_22_zps0affd2ce.jpg

 photo _OddbjoslashrnSteffensen_25_zpsc573ad1e.jpg

 photo _OddbjoslashrnSteffensen_31_zps5c18ebdc.jpg

 photo _OddbjoslashrnSteffensen_37_zps18c12926.jpg

 photo _OddbjoslashrnSteffensen_55_zps0be47012.jpg

 photo _OddbjoslashrnSteffensen_57_zps143b0df7.jpg

 photo _OddbjoslashrnSteffensen_44_zps71be4907.jpg

 photo _OddbjoslashrnSteffensen_47_zps2c981683.jpg