Britiske George Ezra er foreløpig et noe ukjent navn her til lands, men i Storbritannia har han i lenger tid fanget oppmerksomheten til stadig flere medier og musikkfans. Med en sangstemme som gjentatte ganger har fått intervjuere til å spørre om han har solgt sjelen sin til djevelen, imponerer han med både en erfaring, en sjel og en musikkstil som er mange ti-år eldre enn ham selv. Unggutten havnet på 5. plass over artister BBC har tro på som årets navn, og lørdag kveld besøkte han Vanguard i Oslo.

Etter et supportsett fra vår egne Abel Trost, ruslet en avslappet George Ezra ut på scenen i det relativt nye konsertlokalet, og plukket opp gitaren sin. Til tross for sin ferske karriere, og kun noen EP-er under beltet, var det en komplett konsert vi fikk servert denne lørdagskvelden, av en svært så erfaren artist som ikke hadde noen problemer med å fylle hele den store scenen alene. Mellom låtene småpludret han med et publikum som koste seg der de satt på gulvet i en halvsirkel rundt scenen. Noe prating var det blant publikummere som slett ikke var der for å høre på en lovende ny artist, men Ezra klarte gjennomgående svært godt å holde på oppmerksomheten til de fremmøtte.

picture

Musikken til Ezra høres fler ti-år eldre ut enn ham selv. Der Jake Bugg – en artist på samme alder – har lagt seg på folk/country-rock stilen fra 40-60-tallet, fokuserer Ezra på en mer soul-bluesy versjon av samme tidsperiode. Med rik og fyldig stemme og godt gitarspill fylte han hele rommet med lyd, og låter som Listen To The Man, Breakaway og Leaving It Up To You lover godt for et kommende debutalbum. Selv om Ezra foreløpig ikke er så veldig kjent her til lands, var det fortsatt et par låter som mye takket være internett allerede var blitt favoritter blant publikum; singlene Cassy O', Budapest (som ble introdusert med en historie om at Ezra pga strenge alkoholregler i Sverige en gang hadde endt opp med å kjøpe sprit av en fyr i en park i Malmö), og ikke minst gjennombruddslåta Did You Hear The Rain.

Med en usedvanlig sympatisk fremtoning, stålkontroll på musikken han fremførte samt svært gode låter, var det en flott konsert de fremmøtte på Vanguard fikk oppleve denne kvelden. Et gjennomgangs-samtaletema etter konserten var at 2dette var en konsert man vil kunne se tilbake på om 10 år og være stolt av at man var på før suksessen hans eksploderer". Og man skal slett ikke se bort fra at dette vil være tilfellet! Det er bare et spørsmål om tid før musikkverdenen virkelig oppdager George Ezra, og da vil det være umulig å stoppe den britiske unggutten med den store stemmen.