Lars Wiik & The Laughing River (Ex. Aluco)
Kan ikke si at det var fullt ved scenen i verkstedhallen hvor Lars Wiik opptro. Men det var en fin og stemningsfull opptreden de som hadde møtt opp fikk oppleve. Musikken var en fin blanding av mer kjente singer/songwriterere som Bright Eyes og Micah P. Hinson. Backingbandet The Laughing River må også roses, samspillet var meget bra. Forhåpentligvis vil vi høre mer fra Lars Wiik og gjengen i tiden som kommer.

200 (Færøyene)
200 var ett av de bandene jeg gledet meg mest til å se under by:Larm, fordi jeg likte konserten de hadde under fjorårets Roskilde-festival. 200 spiller rett frem punk med tekster som bl.a. handler om at Færøyene skal løsrive seg fra Danmark. Opptredenen var den første 200 har gjort i Norge, og de synes det var veldig kaldt i Trondheim (ca -15 grader). I løpet av de 30 minuttene bandet hadde fått tildelt, spilte de bortimot 15 låter, flere på bare et minutt. Variasjonen på låtene var ikke stor, men likevel så er det en sang som alltid utmerker seg veldig positivt og det er ”Sig Ikki Nei Kai”. Oppsummert så var det en konsert på det jevne, men ikke så mye mer.

New Violators
New Violators er det nye superbandet fra Trondheim, som vi på musikknyheter.no har skrevet litt om tidligere. New Violators spiller rock som det er lett å like, til tider veldig fengende og ofte dansbar. Vokalist Per Borten har en vokal som minner veldig mye om Morrissey sin stemme, og sceneopptredenen har mange likheter til vokalisten i Kaiser Chiefs. Med andre ord en god britisk blanding, spesielt var referansene til ”Love Will Tear Us Apart” og David Bowies ”Let’s Dance” sterke. New Violators spilte en meget bra konsert, og er definitivt et band vi kan regne med i fremtiden.

120 Days
Jeg tror ikke at 120 Days trenger noen nærmere introduksjon etter det superåret de har hatt. Personlig har jeg ikke blitt en stor fan av bandet, men etter konserten så har det forandret seg. Det er tydelig at guttene i bandet vet hva de driver med og hvordan de vil at musikken de spiller skal høres ut. For det var mye lyd. Under konserten tenkte jeg at dette bandet kommer til å bli booket til årets Roskilde-festival, og allerede i dag så kom det ut at de faktisk skal spille der. Konserten var også den første jeg var på hvor lysshowet spilte en viktig rolle. Lysene ga konserten det lille ekstra. Avslutningen med ”Come Out (Come Down, Fade Out, Be Gone)” var et desidert høydepunkt i setlisten, som også besto av blant annet en splitter ny låt. 120 Days spilte en veldig bra konsert foran ca 800 tilskuere.