Knaus, søndag 7/10 -07
Det ble en stor musikalsk overgang for dem som hadde beveget seg fra Storsalen og Kings of Convenience til Samfundets minste scene, Knaus, for å få med seg trønderbandet Gallery. For dette bandet spiller rock inspirert av eldre helter som Led Zeppelin og Rush, men med en touch av nåtidens rock, med Muse i spissen. En herlig blanding med andre ord.

Vokalen til Snorre Valen kan til tider minne om en blanding av Matt Bellamys fra Muse og Jeff Buckleys, og er perfekt til Gallerys rocka lydbildet. Dessverre forsvant vokalen litt i lyden denne kvelden, men likevel klarte bandet å vise hva de er gode for. Spesielt kom dette godt frem under låter som ”Jas Gripen” (som også er tittelen på debutalbumet) og ikke minst den fantastiske låten ”Grief”. For Gallery har mange lange instrumentalpartier i sine låter som drar assosiasjoner til store og ubebodde landskap hvor man kan gjøre som man vil.

Dessverre gikk undertegnede før konserten var slutt, men de 40 minuttene som ble overvart var en positiv opplevelse. (Foto: Lars-Ove Håhjem)

7/10

Hør Gallery på Myspace