Fu Manchu er et band jeg av en eller annen grunn aldri har sett live før, så beigeistringen lå et par hakk over det den pleier på en søndag. De spilte i Oslo for ca et halvt år siden, men da på et utsolgt John Dee. I dag var det Rockefeller og søndag. Heldigvis er Fu Manchu et såpass fett band at det faktisk var en god slump folk som hadde kommet seg opp av sofaen og på konsert.
Sist de turnèrte her var det med skiva ”We must obey”. Denne kvelden var det ingen skive som skulle lanseres, så forventningene om å få høre mye gammalt var så avgjort til stede.

Ca. kl 22:00 smalt de i gang. Tung, seig og gjenkjennelig gitarlyd fylte Rockefeller og de ca. 800 fremmøtte. Gitarlyden var ikke bare fet, men også jævlig høy! Kult nok det, men det hadde ikke gjort noe å hørt basstromma. Men hvis de hadde skrudd opp den hadde ikke gitarene virket SÅ høye, og da måtte man skrudd opp de igjen, og så har man det gående. Bortsett fra lav basstromme og en noe ”stygg” skarptromme var lyden helt super. Tett, rå og grusomt tung.

For deg som ikke kjenner til Fu Manchu kan det beskrives som skate og Snowboard stoner-punk. De har fra begynnelsen av nittitallet gitt ut masse skiver som har blitt stående som klassikere av hva hard rock angår. Sjansen er vel egentlig ganske liten for at du digger hard musikk og ikke har hørt om Fu Manchu, så vi går videre med konserten.

Låtmaterialet for kvelden var variert, og det var noen som mente at det var det samme settet som sist på John Dee. Naturlig nok ble det en del låter fra nyeste skiva. ”New it all along”, ”Hung out to dry” og ”We must obey” er alle kule låter som funker dritbra live. Ellers kan jeg nevne ”King of the road”, ”Weird beard” og ”Evil eye” som selvskrevne publikumsfavoritter.
Det desiderte høydepunktet var aliklevel ekstranummeret, bestående henholdsvis av ”Mongoose”, ”Squash that fly” og ”Godzilla”. Stemninga var i taket og fyllesjuken hadde tapt kampen for denne gang.

Fu Manchu leverte varene med stil denne kvelden, noe de antagelig gjør hver eneste gang. Jeg hadde forventa meg en fet konksert, og fikk det jeg kom for. Verken mer eller mindre.

8/10