Gerilja var mitt første møte med By:larm 2008 og jeg var ganske spent på hva Zoom-vinnerne kunne diske opp med. Parkteateret var stedet og det var tydeligvis ikke bare jeg som hadde lyst til å sjekke ut rocke-trioen fra Oslo. Kan tenke meg en ca 250 stk som klappet et spillelystent Gerilja fram på scenen.
Gerilja bør berømmes for å spille en sjanger som ikke er så utbredt om dagen. Det er ganske streit rock, sånn passe hardt, uten å ligne for mye på noe annet.
Som sagt er det en trio og det gir mye luft i lydbildet. Trommene og gitaren låt bra og bassen låt helt suverent. Alt som hadde forbindelse med denne bassen var helt suverent. Både utseendet, lyden og han som spilte. Vokalen kunne derimot godt vært skrudd opp et hakk.
Ganske tidlig i settet spilte de låta ”Disco Shakedown” som er bandets største ”hit”. En dritfet låt som satte publikum i gang. Jeg stod ganske langt fram og under denne låta stod jeg plutselig ikke så alene lenger. Et annet høydepunkt var låta ”Masters of the universe”. Herlig melodi og riffing her.
Konserten var i sin helhet ganske så bra, men jeg satt igjen med et inntrykk av at de har gjort det bedre. Noen av låtene nådde aldri sitt velfortjente høydepunkt, til tross for kul oppbygging. Om dette skyldes bandets innsats eller låtskrivinga er jeg ikke sikker på.
Uansett; dette fristet til gjentagelse så bare fortsett å dra på gutta, så blir dette her helt konge.

7/10