Rogalendingen Hans Petter Lindstrøm har fylt mange dansegulv de siste årene. "It’s A Feedelity Affair" fra 2006 og “Where You Go I Go Too” fra 2008 har gitt han Spellemannprisen, samt at mannen har remikset for en rekke storheter som Franz Ferdinand og LCD Soundsystem. Men til tross for stor etterspørsel, så gjør Lindstrøm relativt få spillejobber. Det var dermed en nokså eksklusiv konsert vi var vitne til denne lørdagsnatten. Og publikummet, de virket også storfornøyde.

Kongen av ”space disco” blir han ofte kalt, selv om disco er kanskje ikke det første man tenker på når man hører på musikken til Lindstrøm. Det både høres og føles ut som en eneste lang reise ut i verdensrommet. Flotte episke og melodiske lydlandskaper som både er ambisiøse og vellykkede. Men også til dels seigt og krevende å høre på. Lindstrøm byr lytteren på tydelige utfordringer når han holder det gående en halvtime i strekk. Og det uten å løfte så mye som et blikk ut mot salen. Da er det greit med en lysfontene i bakgrunn som gir musikken et noe mer visuelt preg enn om vi hadde hatt Lindstrøm på høretelefonene våres og gått for en spasertur ned Bogstadveien.

Som klubbmusikk er nok ikke Sentrum Scene det stedet som er best egnet for dans og moro. Men for vi som var innstilt på en drømmende og behagelig reise inn i Lindstrøms verden, vi nikket høflig på hodet, lukket øynene, og dro hjem når det var ferdig. Da var jeg trøtt.

7/10

Lindstrøm på myspace