Metall er en av de musikksjangrene jeg kan aller minst om. Dermed ble det en utfordring som anmelder å skrive noe fornuftig om Opeth. Siden jeg ikke har hørt så mye av det før, valgte jeg å legge vekt på fremtredenen og feststemningen som ble skapt under konserten.

Opeth skyter hardt fra start. Det er head-banging, destruktivitet og råskap fra første låt. Det var tydelig mange som var til stede kun for å se Opeth, for folk kom strømmende til hele tiden, selv da det var igjen 15 minutter av konserten ble det solgt billetter i døren. Opeth var tydelig i angrepsposisjon og leverte med høy energi gjennom hele settet. På enkelte at låtene ble det levert tøffe pyro-effekter. Publikum så ut til å være storfornøyde. Det var ikke bare de helt forreste som stod på, energien spredte seg lenger og lenger bak blant de fremmøtte. Selv om jeg ikke har satt meg inn i metall, var det ikke vanskelig å forstå hvorfor Opeth er blitt populære. De hele leveres utrolig stramt og hardt, og det er tydelige linjer som er mulig å følge. Der andre metallband kun hamrer for å få mest mulig bråk, så innvollene dine kan bytte plass, har Opeth mye mer tyngde bak arbeidet sitt.

Opeth startet med et bang, og leverte bedre og bedre gjennom konserten. Når hele konserten avsluttes med det største banget vi har hørt hittil i Oslo Live, er det tydelig at folk ville ha mer. 80 minutter med metall av høy klasse hadde gitt de fremmøtte en tydelig god opplevelse, og selv de som kanskje ikke fant metall så interessant, fikk allikevel et høy-energisk og fykende scene-show å glede seg over.

8/10