Ti på tre fredag ettermiddag var det duket for en møkkete musikalsk opplevelse på Vika scenen. Norske Aura Noir var booka inn for å levere sin aggressive og destruerende black thrash-pakke. Trioen som nå inkluderer Blasphemer (ex-Mayhem) på gitar hadde støtte av en liten, men dedikert fanskare foran scenen. Kanskje ikke akkurat favorittbandet til majoriteten av Øyapublikummet, men uansett tommelen opp til bookinga som kjører på med en del snevre saker.

Dette var første gang jeg hadde gleden av å se bandet live og var spent på om det stygge lydbildet og sagblad-gitaren lot seg overføre fra plate til scene uten å bare bli støy. Det skulle imidlertid vise seg å funke aldeles utmerket. Nå har jo Aura Noir holdt på i ca 15 år, så det å skru lyden riktig begynner nok å sitte. Med øl og røyk i hver sin hånd var det bare å stå og nekro-kose seg glugg i hjel. Min forhåndsdømmende skepsis til om det skulle være tight og bra nok forsvant kjapt, for Aura Noir leverte varene, ingen tvil.

"Hell's Fire", "Condor", "Conqueror" og "Fighting For Hell" var opplagte høydepunkter. I tillegg dro de også på med "Mirage" fra Dreams Like Desserts fra -95. Fett! Skulle gjerne ha hørt "Black Thrash Attack", men men. En tight og heftig konsert jeg kommer til å huske en god stund. Rått at Blasphemer er med for gitarspillinga hans passer suverent til bandet. Rett og slett en eminent start på fredagen. Faen i Helvete assa, Aura Noir; Verdens styggeste band!

9/10

Foto: Amund Østbye


Aura Noir på Myspace

Flere bilder