Kråkesølv hypen har herjet i Nord-Norge lenge før de slapp den nydelige debutplaten Trådnøsting i fjor høst og jeg gledet meg mildt sagt til å se hvordan hovedstaden ble å ta imot Bodøguttene.

Festivalens siste konsert gikk av stabelen på Sentrum Scenene og det var ikke mange ledige plasser for og si det sånn. Helt framst skulle man tro det bare var bodøværinger til allsangen og bedømme, noe som skapte en helt magisk stemning som spredde seg gjennom hele lokalet.

Selv om jeg synes at scenen var litt for stort i forhold til bandets musikk, måtte det til for å få plass til alle som ville se bandet. Lydbildet deres gjør seg mye bedre i en liten kafé og det blir litt for stille på en sånn massiv scenen. Guttenes nervøsitet fungerte derimot som en massiv sjarmbombe og gikk ikke utover det musikalske aspektet.

Det eneste som trekker ned er at de ikke fikk spille lengre. Siden dette var siste konserten synes jeg godt at By:Larm folkene kunne latt Kråkesølv spille et fullt sett. Med så mange folk som hadde gledet seg spesielt til denne ene konserten hele helgen burde de ha fått servert mer enn knappe 30 minutter.

Med låtene Skredder, Kalde Føtter og den perfekte avslutningslåten Privat Regn sang publikummet med av full hals. Et annet høydepunkt var når Katarina Efstathiou fra Bodø bandet Laura kom på scenen og sang låten Hjørnebrikke sammen med guttene. Disse låtene som man kan hver strofe av overskygget de nye låtene enda jeg tror de har stort potensiale og gleder meg stort til neste utgivelse. Det er store ting i vente for disse guttene og de har mye enda mye igjen og gi!
Kråkesølv på myspace.