Oslo Ess har den siste tiden vært hyppig nevnt i media. Nominasjon til årets urørt, a-listing på p3 og nå Bylarm vitner om et fremadstormende rockeband. Oslo Ess spiller norsk rock på norsk. Og det uten at det blir kleint. Lørdag kveld klokka 00:00 var det Last Train det skulle dreie seg om. Her blir det fullt, tenkte jeg og passet på å være tidlig ute. Og fullt, ja det blei det.

Oslo Ess kommer med debutplate i mars, så det enste som er å finne er noen låter på Urørt og Myspace. Disse låter rett og slett heftig og jeg er nok ikke alene om å vente spent på fullengdern. Fra første sekund stod stemninga i taket. Last Train var en eneste stor Oslo Ess-fanklubb denne halvtimen. Låtene som ligger ute kom som perler på snora i tillegg til en del "kommende" låter. Og samtlige låt kanon. Stemninga i lokalet hadde nok sitt å si til at denne gigen ble et selvskrevent høydepunkt under årets Bylarm.

picture


Jeg fikk ikke med meg hvor stor køa var på utsiden, men siden vokalist Åsmund Lande dedikerte en låt til "de som ikke får komme inn" er jeg sikker på at den fantes. Bandet var tydelig smittet av den gode responsen fra publikum for makan til engasjement og entusiasme er ikke hverdagskost. Halvtimen konserten varte gikk i en fei. Ekstranummer blei regelrett krevet av publikum, men det kom ikke. Oslo Ess beviste til gangs Norge ikke er overmetta på norskspråklig rock. Snarere tvert imot.


Foto: Julia Naglestad/ B13.no (Fra konserten i Teltet)

Oslo Ess på Myspace