Smått legendariske Kyuss har gjennoppstått gjennom Kyuss Lives! og hele originalbesetningen utenom Josh Homme skulle underholde et stappa og sultent Rockefeller denne lørdagen i mars. Stonerrock-fans i alle aldersgrupper hadde dratt på seg utvaska rocke t-skjorter og sto parat for å ta i mot sine helter. Det er nesten 20 år siden Kyuss gjorde det slutt som band, men det var åpenbart at dem ikke var glemt.

Oppvarmingsbandet Bloodcargo gjorde en fin jobb med å varme opp de fremmøtte, og det låt riktig så kult. Skitten stonerrock med et heavy preg, og bandet ga 100%. Spesielt det groovy riffet på ”Crossfire” satt jævlig godt. Bloodcargo skal også ut på turnè med Kyuss Lives! videre i Europa. Fett for gutta.

Photobucket

Omsider var tiden kommet for hovedattraksjonen, og det ble euforisk stemning da Nick Oliveri trasket opp på scenen med bassen i hånda, akkompagnert av John Garcia og Brant Bjork. Erstatningen på gitar for Josh Homme var belgiske Bruno Fevery. Smilet satt løst hos Nick i det publikum jublet over åpningslåtene, som var ingen ringere enn ”Gardenia” fra klassikeren Welcome to Sky Valley og "Hurricane". Lyden var knallgod, og det låt helt utrolig fett. Publikum i front der undertegnede oppholdt seg i starten uttrykte sin ekstase med crowdsurfing og bare overkropper. Øl og plastglass ble kastet fra alle retninger, og stanken av øl, fis og mannesvette tok over. Mer stonerrock får du det ikke.

Bandet spiller godt, og har ingen problemer med å overvinne publikum med musikalsk magi. Låtene sitter fortsatt ytterst i fingertuppene, og bandmedlemmene har jo også siden oppløsingen i 1995 holdt seg aktive i band som Queens of The Stone Age, Fu Mancu og Mondo Generator m.fl. Lysshowet var også kult, og de som inhalerte alternativ tobakk før og under konserten koste seg nok ekstra. Vokalist Garcia er helt konge på scenen og ustråler ”rockete sexyness”, synger helt rått, går med solbriller og drekker Jack Daniels av flaska. Ingen var kulere denne kvelden, og folk digget og sang med.

Photobucket

Selv om det er selveste Kyuss så ble det enkelte døpartier, og twittersider fra en rekke iPhones dukket opp overalt rundt en. Ikke at det var direkte kjedelig, men det er få band som holder publikum 100% fokusert hele veien. Omtrent midtveis kommer også ”Supa Scoopa and Mighty Scoop”, som blir fremført helt magisk. Outroen med gitaren og trommene i sentrum ringer fortsatt i hodet fra i går. ”Demon Cleaner” var et selvskrevent høydepunkt, og gitarist Fevery har ingen problemer med å holde følge med ørkenkongen mr. Homme himself. Mot slutten og ekstranummerene hadde bandet publikum i sin hule hånd igjen og låter som ”El Rodeo”, ”100 Degress” og ”Green Machine” lager full trøkk.

Publikum står halvdrita og smilende igjen, og det var virkelig en kveld verdt å få med seg. Kyuss er et band som har betydd så mye for den alternative rocken, og det å se dem live var en gudegave. Enhver stoner eller musikkidiot bør se Kyuss Lives! når de kommer tilbake til Norge i sommer. Kyuss Lives! var unektelig en god og minnerik opplevelse, og de gamle skivene får nok støvet børstet av seg nok en runde. Takk!

Foto: Julia Naglestad/B13


Photobucket