Thom Hell kan vel sies å være blant de mer etablerte artistene som opptrådde på årets by:Larm, men et realt gjennombrudd i de nordiske landene har latt vente på seg, og det er vel også noe av grunnen til at han var på programmet.

Med sin helt ferske plate Suddenly Past fikk Thom Hell æren av å spille på The Crossroad Club, årets by:Larms aller beste scene, offisielt kåret av undertegnede. Med seg på scenen hadde han sitt faste band, som blant anna består av Kjetil Grande på gitar og Even Ormestad på bass. Relativt kompetente musikere, kan man si. Og det fortjener Thom Hell, for han er svært flink sjøl. Stålkontroll på stemmen, og en poplåtsnekker av rang. Ikke alltid like originalt, men du, så fint!

Der han før kunne framstå som litt mutt og sur på scenen, har han de siste årene blitt den reneste gladlaksen. Noe han også passet på å forsikre oss om i går kveld. På en helt stappa The Crossroad Club serverte han oss en halvtime med vakker popmusikk i Billy Joel og Paul McCartneys ånd. Publikum storkoste seg, men også på denne konserten var det noen som var vel glade i å prate. Det er nok by:Larms forbannelse…

Radiosingelen Tonight var den låta som folk flest kjente igjen. Den gir meg springsteenske assosiasjoner, og er vel det nærmeste Thom Hell noen gang kommer stadionrock. Ellers er det de smektende kjærlighetslåtene, denne gangen med gitar og om samlivsbrudd, men det blir likevel så utrolig fint å høre. Lyden på Crossroad var på øverste hylle, og alle elementene til dette utsøkte livebandet kom tydelig fram. Men jeg syns Thom Hell bør la skjegget gro igjen.