Kulturkirken Jakob er intet mindre enn utmerket som konsertscene, den nydelige og episke akustikken i kirken gir de som står på scenen en perfekt rettferdighet til musikken sin.

I går var det Øystein Greni og kollegaene hans i Bigbang som fikk æren av å etterfølge Anna Järvinen i kirken. Den oppgaven tok de på strak arm, og det oser rutine og erfaring av de 75% skjeggete karene. Bigbang leverer til de grader, som de selvfølgelig må etter tjue år med liveopptredner og plateutgivelser bak seg. Folk har skyhøye forventninger, og det var nok svært få i kirken i går som ikke hadde sett Bigbang før.

På en halvtime er det imidlertid interessant å se hvilke låter rockerne har funnet plass til. I går fikk nok de fleste noe de ønsket seg. At herlige Saturn Freeway innfinner seg så tidlig som låt nummer tre er med på å sette stemningen i kveld. Bigbang valgte sine mest upbeat og rocka singalonglåter for anledningen, og det gjorde de nok lurt i. Klokka var midnatt på en lørdag, og publikum var i festhumør. Under Wildbird sang til og med Gud med oss.

Sjarmerende var det også å se på de av oss som hadde klart å komme såpass tidlig at vi klarte å kare til oss en stol. Det gikk nøyaktig fire minutter før nær sagt samtlige i kirken stod, klappet og danset med. For noen ubrukelige stoler. Greni var i toppform, og viste hvorfor han er en av Norsk rocks frontmenn, og har vært det lenge. Bandet ga oss også favoritten Long Distance Man, og da det var tid for ekstranummer, ropte forsamlingen selvsagt på Girl in Oslo. Det fikk vi dessverre ikke, men likevel gikk alle blide og fornøyde ut og satte kursen mot kebaben i Torggata.Espen Andreassen på Twitter