Musikknyheter.no presenterer sweden + Making Marks på Parkteatret denne uken. Og tok en prat med Fredrik i sweden for å lodde stemningen før konserten.

Konsert på Parkteatret torsdag denne uken, hvorfor bør folk ta turen?

- Det blir forhåpentligvis en skikkelig koselig kveld. Vi jobber med ny skive og må konse på den fremover så det blir antageligvis en stund til neste gang vi spiller i Oslo.


Hvorfor valgte dere å ha med Making Marks som supportband?

- De er et spennende popband fra Oslo, med fine folk, så de var et av de første forslaga som dukka opp. Gleder oss til å se de!


sweden blir ofte omtalt i samme åndedrag som 90-tallet. Hva er det beste med musikken fra dette tiåret?

- Det var gitardreven-musikks store ti-år. Og vi er glad i gitarer. Det skjedde bare veldig mye kult da i mange forskjellige leire.


Nevn tre 90-talls album sweden er særlig inspirert av.

- Det er mange, men for å ta tre svenske;

Starmarket - starmarket
Brainpool - soda
Popsicle - abstinence


Fortell litt om bandnavnet, er det en hyllest til våre naboer?

Ja det er jo det. Vi har alltid vært opptatt av svenske band og Sverige. så vi syns det var litt festlig å gå all in og kalle oss sweden. Det har et litt sånn 80-talls heavy metal bandnavnhumorgreie ved seg. Syns vi.


En venn av meg hørte sweden låta Tomorrow Calling på radio, og sa at han like den nye Coldplay-singelen. Positivt eller negativt synes du?

- Det syns jeg er helt forferdelig. Coldplay og Motorpsycho (uten sammenligning forøvrig) har forfulgt oss siden vi spilte i Tennessee beats, men hverken Christian eller jeg har vært spesielt opptatt av de banda. Håper det bare er fordi han ikke har hørt de banda vi egentlig ligner på.


Hva er planene fremover for sweden?

- Vi jobber som sagt med neste skive. Det gleder vi oss veldig til å komme ordentlig i gang med. Og Regner med å slippe den før sommeren. Også har vi planer om å komme oss litt ut av landet til våren.


Takk for praten og sees på Parkteatret på torsdag!




Making Marks - Ticket Machine from Fika Recordings on Vimeo.