Bandet Kid Astray har holdt på i flere år, men da de i begynnelsen av oktober lastet opp låten "The Mess" på NRK's Urørt-side ble hverdagen til tenåringene fra Asker og Bærum snudd opp ned på kort tid. Vi tok en prat med det unge bandet.

Gratulerer med ny singel, det låter strålende! Fortell litt om innspillingen.

- Tusen takk! Låta ble spilt inn i kjelleren til Benjamin under relativt stressende omstendigheter. Vi ønsket å melde oss på demokonkurransen til by:larm, og fristen for påmelding var samme dag. Siden vi ikke hadde noen gode demoer klare, satte Benjamin og Jakob seg ned og skrev en splitter ny låt ut fra en liten idé Benjamin hadde fra før av. Etterpå ble låta spilt inn og produsert. Alt skjedde på veldig kort tid, hele prosessen var overstått etter bare seks timer. Vi tror innspillingen bærer preg av at den ble gjort såpass fort, men det funker faktisk veldig bra. Vi er veldig fornøyde.


Hvordan kom dere sammen?

- Benjamin, Alex, Håkon og Elizabeth hadde gått på Gjettum ungdomsskole sammen, så de kjente hverandre fra før da de begynte på musikklinja på Rud. Det var der de møtte Jakob og Even. Da vi begynte på skolen var alle veldig gira på å finne nye mennesker å spille med, og vi fant veldig fort sammen. Vi begynte å spille sammen før vi egentlig kjente hverandre noe særlig. Jakob var den første til å komme inn i bandet og Even til slutt. Samarbeidet vårt fungerer veldig bra, og vi har blitt veldig gode venner.


Hva er planene i forhold til debutalbum?

- Det er vanskelig å si når et eventuelt debutalbum kommer, med tanke på at vi enda ikke har signert noen kontrakt med et plateselskap. Men vi jobber for tiden på spreng med låtskriving, og den dagen vår første plate kommer kan vi love dere at ingen vil bli skuffet!


Hvis du skal trekke frem tre inspirasjonskilder som er en slags fellesnevner innad i bandet?

- Artister og band som Kaizers Orchestra, Mikhael Paskalev og Foster the People er til stor inspirasjon for oss og musikken vår.


Anmeldere er flinke til å sammenligne nye band med andre band. Hvis du selv måtte beskrive ditt band og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?

- Vel, vi prøver å gjøre vår egen greie – og er forhåpentligvis litt originale. Vi elsker å harmonisere vokallinjene og å blande det elektriske med det analoge. Vi kan vel sammenlignes med Foster the People, de er tross alt en av våre største inspirasjoner. Når det kommer til vokalarrangementer er Mikhael Paskalev til stor inspirasjon.

Photobucket

Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener du man bør følge med på?

- Mikhael Paskalev kommer jo snart med plate, så det er vi jo selvfølgelig veldig spente på. Ellers er våre venninner i Sassybeat signet med Universal og snart ute med plate de også, og de fortjener absolutt litt oppmerksomhet når den tid kommer. Vi tror det kommer til å bli en fantastisk bra plate.


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Det er veldig mye bra musikk ute og går om dagen. De vi hører mest på for tiden og vil trekke frem er Bon Iver, Foster the People og Fiona Apple.


Hvis dere skulle spille en coverlåt på deres neste konsert, hvilken ville det ha vært i såfall?

- Vi spilte nylig et cover av «Don`t You Worry, Child» av Swedish House Mafia i popsalongen på NRK P3. Vi synes det er veldig gøy å ta låter som står i sterk kontrast til vår egen musikk og gjøre det til vårt eget. Allikevel er det jo fortsatt morsomst å covre låter vi har et litt nært forhold til. Det hadde for eksempel vært gøy å covre "Call It What You Want" av Foster the People.


Hvilket band drømmer dere om å varme opp for, og hvorfor?

- Det gjeveste hadde kanskje vært å varme opp for The Wombats, da de er til stor inspirasjon for oss, og leverer fantastisk på konserter.


Hva er planene fremover?

- Fremover skal vi skrive låter og øve så mye vi kan. Vi går fortsatt på videregående skole, så vi skal gjøre oss ferdig med det før vi kjører band for fullt. Ellers blir det nok flere konserter i løpet av 2013, og vi gleder oss stort! Alle som ønsker å se oss live skal få muligheten til det.

Her er singelen The Mess:Musikkvideoen til "The Mess" er snart klar og Kid Astray er allerede booket til by:Larm og har egen turnéstart på John Dee i Oslo den 31.januar.

Foto: Anders Guntveit