Mhoo slipper sitt andre album Home is where you are i dag. Låtene blir i all hovedsak skrevet av de to bestevennene Miriam og Oda fra Tønsberg. Musikknyheter.no tok en prat med duoen.


Gratulerer med nytt album. Fortell litt om innspillingen.

- Tusen takk! Dette synes vi er kjempestas. Utrolig gøy! Det her er noe vi har ventet på og gledet oss til lenge. Innspillingen av dette albumet er i grunn kontrasten av forrige innspilling. Denne gangen har vi satset på det lokale, vi har lagd en skikkelig Tønsberg-skive. Vi har spilt inn på Haugarock (øvingslokale i Tønsberg), som er stedet vi holdt vår første konsert for nesten 6 år siden, og alltid har hatt et forhold til. Menneskene vi har jobba med er folk som har støttet, hjulpet til og fulgt oss helt siden vi startet å spille sammen. Vi har vært så heldige å få jobbe med de som står oss nærmest, som vi stoler på og som har vært med på å gjøre Mhoo til Mhoo.


Hva mener dere selv er den største forskjellen på det nye albumet i forhold til det forrige?

- Det er rart å tenke på at vi allerede gitt ut en skive. For det er vel egentlig først nå vi føler at vi har funnet oss selv, eller funnet Mhoo da. Og det er vel mest på grunn av erfaringer og det at vi har vokst en god del som musikere på de siste to årene. Nå er vi så godt som sikre på hvordan vi vil låte og hvordan vi vil at «Mhoosicen» skal være. Den største forskjellen med dette albumet kontra det forrige må nok være innspillingsstedet og folk vi har samarbeidet med. Lydbildet er også et annet, og vi mener selv at det er et varmere lydbilde enn hva det var på forrige plate.


Nevn tre inspirasjonskilder som er en slags fellesnevner innad i bandet.

- Inspirasjonskilder er reiser, kultur og Calexico.
Vi henter mye inspirasjon ved å være i bevegelse. Enten det er tog, buss, bil, båt eller fly. Da strømmer inspirasjonen på og det er som regel her vi skriver mesteparten av tekstene våre.


Dere ble nektet å delta i i årets MGP, hvorfor ville dere være med der egentlig?

- Vi ble nektet MGP, og for oss gjorde ikke dette så mye. Vi ville være med fordi vi elsker å spille og har et mål om å spille så mye som mulig. Hvor som helst, når som helst. På alle mulig forskjellige plattformer. Vi så på MGP som en måte å nå ut til flere personer med musikken vår.

Grunnen til at Mhoo ble nektet i MGP var at de hadde brutt NRKs konkurranseregler. Det skjedde ved at de hadde fremført den aktuelle konkurranselåten live, i tillegg til at en videosnutt av låten ble publisert på internett.


Er dere Norges svar på First Aid Kit?

- Vi vil heller si at vi er Norges svar på MHOO. Vi liker ikke å sette oss opp mot noen, selv om vi kan skjønne at det er viktig for folk å kunne plassere oss et sted. Vi er to jenter som spiller gitar og synger tostemt, men en helt annet sjanger enn hva First Aid Kit gjør.


Dere har også spilt på gitaren til Jeff Beck backstage. hvordan gikk det til?

- Vi var så heldige å få varme opp for Jeff Beck i 2011. Rett etter konserten hans var ferdig ble vi invitert bak til han for å jamme. Da vi kom inn satt han å spilte, og var ivrig på å høre en av våre låter, og var mer enn villig til å låne bort gitaren sin for å høre oss spille. Vi spilte «Keep the streets clean», og underveis i sangen kom Mathias Eick inn og begynte å jamme med på låten. Dette var et utrolig morsomt øyeblikk og noe vi kommer til å huske for alltid.


Hvis dere skulle spille en coverlåt på deres neste konsert, hvilken ville det ha vært isåfall?

- Om vi skulle begynt å spille en ny coverlåt måtte det blitt en låt av Britney Spears.


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener du man bør følge med på?

- Man burde følge med på Moddi, hans siste skive er helt fantastisk! Ellers burde man følge med på blant annet Odd Norstoga & Ingebjørg Bratland , Ane Brun, Sivert Høyem, CC Cowboys, Jonas Alaska.


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

-Calexicos Algerie er favorittskiva om dagen.


Og til slutt. Fortell en morsom vits!

- Vi er ikke så gode på vitser, men vi er noen resere på ordtak. Og da kan vi si at det ekke farta som dreper, det er bråstoppa.


Her er en liten video hvor Oda og Miriam spiller låta "Home is where you are" i den gamle bobla til Oda som også har vært brukt som turnebuss.

Mhoo - Home is where you are from Rikskonsertene on Vimeo.