Oskar Yazan Mellemsether plukket opp en gitar og begynte å skrive låter for drøye tre år siden, som 21 år gammel filmstudent. Den første låten han skrev sørget for plass på demo-programmet til By:larm 2012. Ósk var født. Oskar som er halvt tyrkisk og halvt trønder ønsket ikke å stå alene på scenen, og samlet så noen av Trondheims fineste, unge musikere fra band som Your Headlights Are On og Broen. Vann rant under brua, mer musikk ble skrevet.

Ósk består i dag av 3 gutter og 3 jenter på henholdsvis trompet, piano/wurlitzer, tuba, trommer og gitar/vokal. Melankolsk visepop med elementer av folk, inspirert av musikken til artister som Elliott Smith, John Grant og Beirut. I desember 2012 ble Ósk Ukas Urørt og kom på 5. plass på Musikknyheter sin topp 10 liste over band å se opp for i 2013. Adresseavisen nominerte Ósk til årets mest lovende trønderske artist. I sommer spilte Ósk blant annet på Klubbøya og Pstereo som opptrapping til slipp av sin debut EP.

Ósk EP består av 6 låter spilt inn i Trondheims mest vitale lydstudio Greener Productions (Dråpe, Your Headlights are On, Snøskred), produsert av Simen Hallset (Angelicas Elegy).

Den 6. september kommer endelig debuten, men første singel derfra er allerede ute.
Singelen har fått tittelen 'The Gesture I Just Made Means I Love You'



Vi tok en liten prat med Oskar.

Gratulerer med ny EP. Fortell litt om innspillingen.

- Takk for det! Det har vært en fin og lang prosess. Vi var et par runder i studio før alt klaffet. Det har liksom tatt tre år for oss å bli kjent med Ósk og EPen er på en måte en oppsummering av denne prosessen.

Hvordan er musikkmiljøet i Trondheim?

- Fragmentert, ideologisk og mangfoldig. Lett å gjøre det man vill, scener for det meste man kan finne på.


Nevn tre av dine største inspirasjonskilder.

- Philip Koutev, Ennio Morricone og Elliott Smith.


Hvis dere skulle spille en coverlåt på deres neste konsert, hvilken ville det ha vært i såfall?

- Tja. Hvis vi skal covre noe må det bli ei låt som er så langt fra vår egen musikk at det blir interessant å gjøre det. Kanskje en norsk tolkning av Ros Sereysothea - Flowers in the pond.
Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener du man
bør følge med på?

- Så mange som mulig. Jepp Sennep er et sikkerstikk, bare de får ut fingern å deler musikken sin på internett. Ellers liker vi også Kari Harneshaug og Angelicas Elegy.


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- James Blake er en eventyrlig ny bekjentskap. Hører fortsatt ihjel førsteplata til John Grant. Laura Marling må også nevnes hvis det finnes noen som ikke har hørt henne enda.


Du har vært filmstudent. Hvilken film synes du alle bør se?

- ÈN? Ok da blir det Eternal sungshine of the spottless mind. Også for musikkens skyld.


Høstturné:
Man 23.sept Grong - Folkehøyskole
Ons 25.sept Oslo - Mono
Tor 26.sept Kvarteret - Bergen
Fre 27.sept Flekkefjord - Isbua
Lør 28.sept Munkehaugen - Arendal
Ons 16.okt Melhus - Trøndertun
Tor 17.okt Røros Ungdommens Hus
Fre 18.okt Trondheim - Blæst