Comet Kid lever på alle måter opp til bandnavnet sitt; allerede før første plate var utgitt hadde de rukket å spille i kronprinsens 40-års lag, gjort Klubbøya, og senest i august 2013 sto de på scenen på Rockefeller som support for Oslo Ess.


Gratulerer med nytt album, hvordan var det å spille inn plate for første gang?

- Tusen takk for det! Føles godt å endelig være ferdig! Det å spille inn plate har kanskje vært det noe av det tyngste vi har gjort, men også noe av det mest frigjørende. To kontraster her, men det har vært tungt fordi man må tenke på musikk på en helt ny måte. Når vi spiller live så har vi energien som publikum skaper, man feiler litt iblant, men det er veldig få som henger seg opp i det. Man fortsetter og kicker kanskje inn et ekstra gir for å gjøre opp for feilen sin. Mens i studio så må det være "flawless", man kan ha en dårlig dag og plutselig går alt dritt, man får det rett og slett ikke til. Men så er det så vanvittig frigjørende når man tar hele opptaket på ett forsøk og man føler seg uovervinnelig akkurat i det øyeblikket, ingen kan røre deg da. Så man lærer ganske mye om seg selv på godt og vondt. Kanskje da man innser hvor vanvittig viktig det er å ha folk rundt deg som støtter deg, backer deg opp og digger deg uansett hvor irritabel, lei og sur man blir fordi ting ikke fungerer sånn man vil.


Fortell litt mer om innspillingen.

- Vi spilte inn plata i Spydeberg hos Velvet Recording, produsenten vår var Christer Krogh. Vanvittig dyktig fyr, flink på å veilede og si hva som fungerer og ikke. Vi var mye i det studioet og ble godt kjent med hverandre i den tiden feks: hvor grensene våre går, hvor mye vi kunne og ikke. Som vi sa tidligere så krever det kanskje mest av de rundt deg om en av oss har en dårlig dag. Og akkurat der har vi funnet ut at vi er et utrolig godt team, vi backer hverandre opp og ler aldri av de som ikke takler det, eller, kanskje litt iblant, men man trenger mye humor også. God takhøyde, folk tåler å høre sterke meninger. Innspillingen var spredd over 4 måneder og vi er veldig klare for å spille live igjen nå merker vi!


Debutalbumet har fått tittelen ”Roots”, som spiller på at musikken dere lager er påvirket av musikken deres vokste opp med. Hva var de fem viktigste bandene i ungdomstiden?

- Michael Jackson, Eric Clapton, Radiohead, Billy Joel, tidlige albumene til John Mayer.


Dere skal spille på by:Larm i neste måned, hvilke forventninger har dere til det?

- by:Larm blir helt fantastisk tror jeg, en viktig faktor for å skaffe oss innpass hos flere festivaler i sommer håper vi på. Så vi gleder oss til det! Det er første gang vi spiller der, så det blir nok et av høydepunktene i år!


Anmeldere er flinke til å sammenligne nye band med andre band. Hvis du selv måtte beskrive ditt band og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?

Andreas: - Når jeg var i New Orleans sommeren 2012 så skjønte jeg hva jeg følte manglet en del ganger når jeg var og så band spille live; en genuin glede for å være på scenen og spille for mennesker. Så en sammenligning vil helt naturlig være at vi elsker det vi holder på med og sammenligner oss med alle andre band som også elsker å spille. Istedenfor å bruke ordet sammenligning så vil vi heller si at vi er inspirert av vanvittig mange forskjellige dyktige band, det gjør også at vi aldri bestemmer sjanger før vi starter å skrive en låt, vi bare føler det er riktig og kaster oss ut i det. Men hvis du krever en sammenligning så kan vi si det sånn her. Om Fleet Foxes, Big Bang, Mumford & Sons, Fink, Gary Clark Jr og Bahamas hadde vært i slekt og de hadde hatt en fetter, så kanskje det kunne vært oss.


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener dere man bør følge med på?

- Lasse Passage, han er en helt unik fyr, overrasker stadig når han spiller live. Death By Unga Bunga har et fyrverkeri av et liveshow, de gutta er rå! Også er det en dude som flyr rundt i Oslo med trommesettet på ryggen, han er ganske heftig!


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

Fink - Fink Meets The Royal Concertgebouw Orchestra

Half Moon Run - Dark Eyes

Bon Iver - For Emma, Forever Ago

Scott Matthews - What The Night Delivers

Matt Corby - Resolution (Ikke album, bare EP)

Woodkid - The Golden Age


Hva er planene fremover?

- Nå sitrer vi først og fremst i hele kroppen etter å spille live! Vi har en norgesturnè i vente som blir vanvittig kult! Også hadde vi en indiegogo kampanje høsten 2013 der vi forhåndssolgte albumet vårt. Der fikk vi masse støtte og det var en del folk som kjøpte det. Så vi skal reise rundt til de personlig og levere vinylen, kanskje spille et par låter i stua også!
Det tror jeg skaper et helt annet forhold til albumet vårt, enn om man kjøper det i butikken. Man får møte mange herlige mennesker og gir de et kult minne og vi får takket de personlig. Ellers gleder vi oss til det mest spennende året noensinne!

I dag slipper Comet Kid sitt debutalbum og foreløpig bekreftet norgesturné:

24/01 - Horten, glassmagasinet
25/01 - Oslo, John Dee
31/01 - Bergen, Hulen
01/02 - Karmøy, 1866
07/02 - Trondheim, Blæst
15/02 - Kongsberg, Energimølla
28/01 - Oslo, ByLarm