Rett før All Time Low gikk på scenen for å spille en utsolgt konsert på Sentrum Scene tok Musikknyheter en prat med vokalist og gitarist Alex Gaskarth om bandets fortid, nåtid og framtid (og The Wire). All Time Low er et band som alltid er ”busy”, enten de er i studio for spille inn plate eller de er på turne. Før denne Europa-turneen så forklarer Alex at de tok sin lengste pause siden oppstarten av bandet, og etter 4 måneder hjemme er de virkelig klare for å stå på scenen igjen. – ”Det er veldig moro å være tilbake å spille konserter igjen, det er noe jeg definitivt har savnet.” Selv om livet på veien kan være hardt til tider, forteller Alex, at de er heldige som kan ha dette livet som jobb. – ”Jeg elsker det jeg gjør, det å være opptatt med dette bandet er en bra ting. Det er bra for bandet som klarer å holde navnet sitt der ute, og det er bra for meg. Jeg liker å være produktiv og travel, så jeg slipper å sitte hjemme å virke ubrukelig.”

Endringene i musikkbransjen har gjort at mange band må jobbe annerledes enn før, og man må jobbe hardt. Alex forteller oss, at det å være på turne og spille konserter er jobben deres, det er det som må til for å få betalt regningene som venter hjemme, en kan ikke vente at plateselskapene kaster penger etter deg som band, men man må jobbe hardt for å lykkes, men samtidig er han klar på at man som musiker er privilegert som får jobbe med det man liker. Han forteller videre at All Time Low har vært heldige som har opplevd suksess og har en trofast fanbase som sørger for at de har mulighet til fortsette med å spille inn ny musikk og være på turne.

Bandet har selv merket endringene i musikkbransjen, i 2010 fikk de platekontrakt med Interscope et ”major label” og de ga ut skiva, Dirty Work i 2011. Selv om de i starten opplevde høye salgstall, så utviklet ikke samarbeidet seg slik de håpet og de brøt kontrakten med Interscope og ingikk en ny avtale med deres gamle plateselskap Hopeless Records. Alex forteller litt om hva som skjedde i denne prosessen – ”Vi passet egentlig ikke sammen, det passet ikke vårt band. Vi prøvde, for å se om det ga oss noen nye muligheter som band, men selv om det i noen tilfeller gjorde det så ble det for oss en helhetsvurdering når vi valgte å droppe samarbeidet. Bandet vårt gikk fra å være en stor fisk i en liten bolle, til å bli en av mange små fisker i en enorm bolle, og det passet oss egentlig ikke. Derfor er det bedre å være på et mindre indie-selskap som Hopeless. Der vi får mer oppmerksomhet og et større fokus på det vi gjør og ønsker å gjøre. Hopeless har også stor fokus på at de artistene som er på deres selskap skal lykkes, ikke kun for å tjene penger, men virkelig å lykkes musikalsk som band og artister. Det er en viktig greie for oss. Samtidig er Hopeless et av de selskapene som forstår de endringene som skjer i musikkbransjen, de er flinke til å tilpasse seg endringene og utnytte de nye mulighetene best mulig.”

All Time Low har etablert seg i ”pop-punk” sjangeren, vi spurte Alex om det var viktig for bandet å leve opp til den sounden de har blitt kjent for når de skriver nye låter – ”Vi har valgt å lage den musikken vi lager, så på en måte så eksisterer vi innen vår egen sjanger, derfor er det viktig å holde seg innenfor den sounden folk forbinder med oss. Samtidig er det viktig å pushe seg selv og ha en musikalsk utvikling innenfor de rammene som sjangeren gir oss, og de er ganske store i følge oss selv. Derfor trenger vi ikke å lage samme plate to ganger, men vi kan lage noe nytt, som samtidig er All Time Low.” For All Time Low så er det først og fremst deres musikalske bakgrunn som gjør dem til et punk-band, de er selv inspirert av band som Green Day, Offspring, Blink 182 og New Found Glory, som igjen var inspirert av band som Descendents, Black Flag, Bad Religion og Fugazi som igjen var inspirert av band som Ramones og The Sex Pistols.
Alex forteller oss at han ikke ser All Time Low som et punkband i den betydningen Fugazi eller 70 og 80 talls band var punkband, men et punkband eller pop-punk band i den tiden vi lever i dag, med røtter tilbake til de forrige generasjonene band.

Mot slutten av intervjuet forteller Alex om viktigheten av være et bra liveband. – ”Det handler ikke så mye om hvor bra plate en gir ut for tiden, men om det man gjør på scenen er ”kick ass” og at man lager et bra show. For oss er det å gå ut på scenen et stort kick og en glede. Når vi går ut på scenen, blir det som å skru på en bryter for å få den energien som trengs for å gi noe tilbake til publikum og sørge for at de har en bra opplevelse. Alex forteller oss at når bandet er ferdige med de planlagte turneene, så skal en ikke se bort i fra at bandet stikker i studio for å jobbe med et nytt album. Han forteller at bandet står sterkere sammen en noen gang og de er bedre venner enn de noen gang har vært så fremtiden bør ikke se annet en lys ut for All Time Low.

Alex forteller oss også at de er gode minner fra Norge. Siden de var her første gang i 2008, har de fått et større og større publikum, noe de setter stor pris på. I og med at bandet er fra Baltimore, byen som for nordmenn kanskje er mest kjent fra TV-serien ”The Wire”, må vi jo spørre Alex hvem hans favorittkarakter fra den serien er. – ”Omar” svarer han. Intet dumt svar der altså.