Tidligere i år, slapp Riddarna sin nye plate, Under jorden her i Norge. Albumet er blitt godt mottatt, både her i Norge og hjemme i Sverige. Vi likte platen veldig godt, noe du kan lese i vår anmeldelse av utgivelsen.

Førstkommende fredag står de på scenen på The Crossroads Club i Oslo, og i den forbindelse tok vi en liten prat med de svenske stonerrockerne.

Kan dere fortelle oss litt om hvem dere er?

– Vi er tre personer fra den mystiske øyen Gotland, som ligger og flyter i Østersjøen mellom Sverige og Baltikum. Vi kommer fra ulike musikalske bakgrunner som grunge, hardcore, metal og klassisk musikk. Men vi har til felles at vi alle elsker nyskapende og original musikk. Og nittitallet. Samtidig hater vi å gå i de samme hjulsporene og følge allerede oppgåtte stier. Ingen av oss vet hvordan bandet startet. En dag eksisterte plutselig Riddarna, og vi tre var medlemmer.

Handler musikken dere om noe spesielt? Og hvordan vil dere beskrive den?

– Ja. Musikken handler om desperasjon, frustrasjon og kjærlighet. Den handler om å flykte, og aldri se seg tilbake. Den handler om å slippe taket. Og den handler om å befinne seg i mørket, under jorden, og grave seg frem mot lyset.

Fort kort tid siden, slapp dere ny plate. Vil dere si at «Under jorden skiller seg på noe vis fra tidligere utgivelser?

Under jorden er det mørkeste albumet vi har laget, både når det gjelder følelser og sound. Vi spilte inn låtene i en veldig spesiell periode i våre liv, og det hører man nok på platen.

Hva liker dere selv å høre på? Har dere noe forhold til noen norske artister?

– Vi hører på sykt mange forskjellige typer musikk i bandet vårt. Alt fra Django Reinhardts swing eller gamle, gotlandske viser, til Prince, Nirvana og Pantera. Dersom vi snakker norsk nåtid, er Honningbarna og Kvelertak to norske klassikere som alltid er bra live.

Dere spiller i Oslo 14.mars. Hvilke planer har dere for resten av året?

–Vi kommer til å fortsette å turnere i mars og april, så blir det festivaler og andre tøffe ting i sommer. Vi kommer for eksempel til å spille i Finland, for første gang. Hvis alt går som det skal.

Hvem bør komme å se dere i Oslo?

–Alle bør komme!

Så da har dere det. Alle som befinner seg i Oslo på fredag, bør ta turen til The Crossroads Club for å sjekke ut Riddarna live. Og husk å gratulere dem. De feirer nemlig albansk sommerdag hvert år på denne datoen. Mens dere venter, kan dere kose dere med denne godbiten her. Her har norske Boge & Scandal laget en remix av Riddarnas På ToppOg her er albumversjonen:

)

Under jorden - anmeldelse