De siste ukene har Kitchie Kitchie Ki Me O, gjennom internett og sosiale medier, sendt ut en rekke korte smakebiter på hva som er i vente når bandet om ikke lenge gir ut sitt første langspillende album. Har du inngangsbillett til kveldens konsert på Rockefeller, kan du derimot sikre deg en gratis EP med to av låtene fra det kommende albumet. Har du ikke billett, bør du så absolutt skaffe deg det. For etter tre utsolgte konserter på Internasjonalen, The Villa og Parkteatret i Oslo i løpet av de siste årene, knytter det seg stor spenning til hva bandet endelig vil levere i albumformat og fra scenekanten denne gangen. Kitchie Kitchie Ki Me O ble blant annet i en kåring her på musikknyheter.no utpekt til det bandet folk i bransjen har mest tro på i 2011. Gitarist, vokalist og låtskriver Alexander Kloster-Jensen, med en fortid fra Ricochets, My Midnight Creeps og Madrugada, er klar til å innta Rockefeller og sparke i gang det som tyder på å bli et svært innholdsrikt år for bandet.

- Etter et utsolgt Parkteatret sist sommer følte vi det naturlig å ta steget opp til Rockefeller nå, selv om vi ikke har noen albumutgivelse bak oss. Men albumet er like om hjørnet og til fansen som kommer på Rockefeller, gir vi bort en CD med fire låter. To av låtene er å finne på albumet og to er bonusspor, sier Kloster-Jensen til musikknyheter.no.

- Dette blir startskuddet på et år med blant annet albumutgivelse, festivaljobber og en klubbturné til høsten, legger han til.

Vil utforske

Med seg i Kitchie Kitchie Ki Me O har Kloster-Jensen musikere fra My Midnight Creeps og Frode Jacobsen fra Madrugada. Bandet har likevel utviklet et eget lydbilde og en egen stemning i fremførelsene sine. Progresjonen har også vært merkbar fra deres første opptreden på Internasjonalen i 2009 via The Villa og til Parkteatret året etter. Bandet har jobbet frem en strammere rytmeseksjon, mer fremtredende koring og flere overraskelsesmomenter i måtene å arrangere låtene på. Samtidig har Kloster-Jensen utviklet et suggerende gitarspill og sine vokalprestasjoner. Hva kan publikum forvente seg på Rockefeller i kveld?

- De kan forvente det uventete, sier Kloster-Jensen og utdyper:

- Holdningen til Kitchie Kitchie Ki Me O er at ting skal være i endring, at vi hele tiden skal forandre og utvikle låtene. Prøve ut nye melodivarianter. Ingen konserter skal være helt like, sier han.

At publikum bare har hørt korte utdrag av bandet før de entrer scenen på Rockefeller i kveld, tror derimot ikke Kloster-Jensen vil påvirke konsertopplevelsen.

- Kitchie Kitchie Ki Me O er ment å være et band du skal se live uavhengig av utgivelser, og jeg er forberedt på at det ikke blir noen allsang, sier han.

picture

Ny gitarlyd

Kitchie Kitchie Ki Me O har jobbet bevisst med å finne sitt eget uttrykk siden bandet ble etablert for noen år siden av trommeslager Behzad Farazollahi og Kloster-Jensen, og deretter utvidet med Frode Jacobsen på bass, Anders Møller på perkusjon, Dag Stiberg på saksofon og to korsangere. Den afrikanske ørkenbluesen, i størst grad Ali Farka Touré, har vært en av inspirasjonskildene til bandet. På den annen side er det utfordrende å plassere Kitchie Kitchie Ki Me O i en spesiell sjanger.

- Det rytmiske er helt klart en viktig del av Kitchie Kitchie Ki Me O, men også koringen er sentral, sier Kloster-Jensen og fortsetter:

- Vi tilhører ingen typisk sjanger, men jobber på kryss og tvers av flere sjangre og musikalske retninger. Vi prøver å skape vårt eget univers og utfordre den klassiske måten å skrive låter på.

Kloster-Jensen var selv på jakt etter ny inspirasjon i gitarspillet sitt da han, under miksingen av Madrugada sitt siste album i Water Music i New York i 2008, kom over en dronegitar noen hadde lagt igjen i leiligheten over studioet. Med litt modifikasjon av stemningen, fant gitaristen den klangen han var ute etter. Selv kaller han det en d-g-d-g-d-d-stemning verken i dur eller moll.

- Det gjør at jeg står mye friere til å improvisere, sier han om starten på et gitaruttrykk som etter hvert har blitt et viktig element av Kitchie Kitchie Ki Me O sin identitet:

- Jeg hadde lyst til å gjøre noe nytt, finne en ny sound. Dronegitaren ga meg muligheten. Jeg kunne spille bass samtidig på gitaren, noe som ble et utgangspunkt da vi begynte å jamme i Kitchie Kitchie Ki Me O sin spede begynnelse. Jeg slipper å forholde meg til akkorder og er mye friere til spontane ideer, avslutter han.

Foto: Bjarne Bare.


NB! Andre Holstad har overtatt supportjobben for 120 Days til kveldens konsert med Kitchie Kitchie Ki Me O på Rockefeller.

Sjekk smakebiter fra Kitchie Kitchie Ki Me O her.