I ekte MGMT-stil består den norske londonbaserte duoen Eye Emma Jedi av afro-freidige Andrew Murray (22), en produsent-/gitarvirtuos fra Sandvika, og nordfjordingen Alexander Pavelich (22) på vokal, tidligere verdens yngste festivalsjef og operasanger.

Uten å ha spilt en eneste konsert sammen nyter de stor radiosuksess om dagen her hjemme med singlene Crucified og Lights, som begge sklidde rett inn på A og B-lista til P3. Med en slik kanonstart på bandet sier det seg selv at fallhøyden kan være stor. Jeg tok en prat med duoen som satt på toget mellom Liverpool og London, for å høre om det er mulig å følge opp en slik start på bandlivet.

Alex: Hehe, vi tok på fallskjerm fra første stund, så fallhøyden er der definitivt. Vi visste at ting kom til å være helt baklengs og omvendt fra det alle andre gjør. Det er klart at det er veldig moro å være Eye Emma Jedi akkurat nå, fordi fokuset fra folk har vært 100% på musikken siden dag én.

Andew: Vi hadde ikke noe ansikt utad, men likevel så var folk interessert i musikken. Det er jo det som er det viktigste, og det er vi er stolt over. Vi føler ikke noe press. Klart det er forventninger til oss med tanke på å spille live, men vi bare gleder oss til å spille konserter. Presset blir vel på første rad på Malakoff i juli.

- Hva kan folk forvente seg live?

Andrew: Et stort, jævla party fylt med ekstase, svette, spilleglede, smil, knekte trommestikker, allsang, feite riff og noe å hoppe som faen til.

- Dere konsertdebuterer som du sier på Malakoff i Nordfjordeid i slutten av juli. Når får resten av Norge oppleve dere live?

Alex: Vi kommer nok til å spille rundt omkring i august/september. Mulig det blir noen hemmelige gigs også.

- Hvordan har mottakelsen i Storbritannia vært? Er dere like store der, eller like hypet?

Alex: Helt siden de to første singlene ble lista i Norge har vi jobbet med å fullføre besetningen. Folk lurer nok på hva vi gjør over dammen, men vi kan love at vi har hatt det travelt! Det er ikke barebare å samle folk i et band som man vil spille med i flere år fremover.

Andrew: Det har vi endelig fått til nå; en gjeng med noen svært gode venner, samt de beste musikerne vi kjenner. Alt føles riktig. Band er som familie. Det vi har gjort nå er som å prøve å finne tre kjærester som kunne vært koneemner, og det innen seks måneder. Det er vanskelig! Arbeidet i England starter for fullt i sommer, noe som var planen fra starten av.

- Crucified ble jo mikset av Nick Terry (Primal Scream, Libertines) og Lights mixet og mastret av Chris Zane (Passion Pit) og Nilesh Patel (Daft Punk, Björk, Soulwax), kanskje tre av verdens største produsenter. Hvordan kommer man i kontakt med slike folk?

I Skriv en feit låt
II Ta kontakt
III De digger det og vil være med på det
IV Få manageren din til å betale for det

- Begge singlene deres ligger jo til gratis nedlastning på blant annet NRK Urørt. Man blir ikke akkurat rik av det. Hvordan får dere det til å gå rundt?

Andrew: Vi lever egentlig måned for måned, og har heldigvis klart å leve av musikk og unngå fast jobb. Vanlige dagjobber i London betaler jo bare 50kr timen. Da er det lite til overs å leve for. Noen uker dukker det opp en produksjonsjobb eller to, andre ganger er det betalte giger, DJing, lys-/lydrigg, orkesterjobb i musikal og opera, osv. Royalties fra radio kommer jo så sjelden, så de har vi ikke sett noe til enda. Men når den sjekken kommer, da blir det fest!

- Dere må fortelle historien bak det noe spesielle bandnavnet deres. Er dere store Star Wars-fans eller hva er det?

Alex: Jeg er faktisk en genuin Star Wars-fan. Men det er ikke det som er grunnen. Jeg satt og chatta på Facebook med en sprø, irsk venninne av oss som heter Emma. Jeg så akkurat en av de Family Guy-parodiene på Star Wars, og var i skikkelig køddehumør. Vi hadde en helt skrudd samtale om hvem som var best Jedi, med alle våre superkrefter og skrøt over hvilken farge vi hadde på lightsaberen, osv. Plutselig bare kombinerte jeg ordene i hodet mitt, og foreslo den alternative stavingen til Andrew, som var på kjøkkenet og lagde mat. Han ble stille og tenkte grundig over det, og sa "Ja..ja! Jaaa!" Resten er historie. Vi hadde faktisk et elsk/hat-forhold til det en stund, men så falt vi for det visuelle og originale ved det til slutt. Pluss at det representerer både meg og Andrew som personer. Folk flest digger det i alle fall!

- Jeg regner med dere ikke er noen two-hit-wonders. Når kommer albumet?

Andrew: Vi tar ting som det kommer. Neste utgivelse blir nok enda en single, og etter det blir det kanskje en EP. Når vi slipper vårt første album så vil vi at det er mye erfaring som går inn i plata – vi skal ha turnért og spilt mye konserter, vokst sammen som band, og være på et stadie der man faktisk føler seg et album verdig.

Alex: Vi har gitt ut to singler og har ikke spilt en eneste konsert enda, så et album er det ikke noen konkrete planer om akkurat nå. Men det kommer! Vi skal bli et jævlig bra liveband først, og det er det vi gleder oss mest til akkurat nå.

Og har du ennå ikke sjekket ut popperlene Lights og Crucified, kan det gjøres her.

LIGHTS by EYE EMMA JEDI

CRUCIFIED by EYE EMMA JEDI

Sjekk også ut den spillbare musikkvideoen til Lights her