All Time Low er et gladpunk-band som sakte men sikkert gjør seg mer bemerket i Europa etter å ha hatt stor suksess i USA og Storbritannia i flere år. Tirsdag 28. juni spilte de på Hovefestivalen, og Musikknyheter tok seg en tur til Hoves idylliske backstageområde for en liten prat med to av guttene; Jack Barakat og Alex Gaskarth.

picture

Velkommen til Norge! Dere har vært her før?


- Ja, vi har vært her et par ganger, i Oslo. Det stedet her er fantastisk! Utrolig! Sansynligvis det fineste festivalområdet vi noensinne har sett. Vi har iallfall aldri spilt noen festival på et så vakkert sted.

Skal dere se noen konserter selv mens dere er her?

- Vi skal prøve å få med oss Jimmy Eat World, 30 Seconds To Mars og Linkin Park.. Spiller Deadmou5 idag? Ikke? Uff…

Har dere fått noen tid til å se dere rundt?

- Litt.. vi kom fra Luxemburg igår. Vi spilte en konsert i Spania og bussen vår brøt sammen så vi måtte fly til Luxemburg og spille akkustisk siden vi ikke fikk med utstyret vårt. Så fløy vi hit igår mens crewet vårt måtte ta bussen hele veien, haha! [ler rått]

Hvordan overlever man en så lang busstur?

- Man drikker masse. Masse alkohol. Man drikker så mye at man til slutt tror man er på stranda.

- [tilbake til crewet] Om de hadde vært glupe hadde de tatt psykedelika! [ler] Neida, det er veldig rolig stemning på turnéene våre, folk prøver bare å sove. Vi sover vanvittig mye på turné. Vi liker å feste og vi liker å ha det gøy, men vi er ikke totalt ute av kontroll. Det er en grense for hva man kan gjøre før man sliter ut seg selv. Poenget med turneen er jo å spille konserter, så vi kan ikke la festingen ta helt over. Vi sover og spiller dataspill. Og prater mye. Vi er en veldig sammensveiset gjeng både crewet og bandet, så vi har ikke noe problem med å få tiden til å gå med å henge sammen og snakke om livet. Og tar litt på hverandre, haha!

Blir det mye krangling?

- Hele tiden! Det er som å bo sammen med dine 12 beste venner. Vi fire i bandet er så godt som søsken. Vi krangler som søsken. Det er aldri noe seriøst eller avgjørende for noens posisjon i bandet, vi stiller aldri spørsmålstegn ved noen. Det er alltid bare dumme ting som "Hvorfor drakk du brusen min?" Haha, "BRUS" [gjør gåseøyne-tegn]

picture

Dere er ikke så veldig kjente i Norge enda, og mange tror dere er et ganske nytt band, men dere har holdt på lenge?

- Jah! Det er en stor verden og det er vanskelig å fokusere like mye på alle land bestandig, men Skandinavia har vi prøvd å komme tilbake til så ofte som mulig og begynner å få oss en god fanbase her. Internett hjelper masse. Ei jente kom over til oss ved hotellet igår og sa at hun hadde sett oss i England, det er kult.
Vi startet i 2003 mens vi gikk på high school, så vi var veldig unge. Vi har alltid vært et sta og målrettet band og Jack var bestandig på MySpace og prøvde å booke konserter for oss. 50% av showene skjedde, haha. Vi ville at dette skulle fungere så vi har brukt mye tid og energi på det.

I begynnelsen ble dere ofte karakterisert som et “Haircut-band”, føler dere at dere har blitt kvitt det stempelet nå?

- Ja.. altså man må holde på en stund og bevise for andre at man er et ordentlig band. Hvis man ser på band som Blink 182 og New Found Glory og til og med Green Day – alle de bandene ble hatet av alle i begynnelsen og ble kalt sell-out, men nå som de fortsatt holder på og holder seg relevante blir de sett på som legender. Så lenge folk kommer på konsertene og liker det man gjør, så gjør man noe av verdi.

- Vi prøvde aldri å bli sett på som et cred-band, vi spilte bare musikken vi ville spille og så setter andre deg i bås. Vi bryr oss ikke om det, vi bare gjør det vi elsker å gjøre. Og musikken forandrer seg – ikke fordi vi er redde for kritikk men fordi vi ikke vil skrive de samme låtene om og om igjen.

All Time Low har akkurat gitt ut sitt fjerde album Dirty Work, hvordan er det annerledes fra de tre første?

- Vi er bedre musikkere og låtskrivere. Folk legger merke til at musikken var veldig annerledes i begynnelsen og det var fordi vi ikke egentlig hadde en anelse om hvordan man skriver låter, så det var litt halvveis men veldig ekte. Men sannheten er at vi ante ikke hva i helvete vi gjorde. Så blir man en bedre låtskriver og musiker og tenker mer over hva man gjør, og da sier folk “Nei nå gjør du det bare fordi du må”, men nå VET vi hva vi gjør og er mer komfortable med å skrive. Det er en mer gjennomtenkt prosess.

Tar den prosessen kortere tid nå?

-Det tar faktisk lenger tid! [ler]

- Vi har blitt perfeksjonister. Vi har en fanbase nå, og da overtenker man alt. Man vil være sikker på at man gir ut det beste arbeidet man kan, mens i begynnelsen håpet vi bare at noen ville like oss. Vi blir mer og mer nervøse for hvert album.

Musikkvideoene til All Time Low har bestandig vært veldig humoristiske. Reflekterer dette personligheten til bandet?

- Ja, jeg tror det. Vi har pratet om det i bandet; at vi tar musikken og bandet veldig seriøst. Så når vi er tvunget inn i en situasjon hvor vi er nødt til å lage en musikkvideo hvilket er så utrolig teit - musikkvideoer er dumme – Så vil vi ikke lage en video hvor vi står i en eng og det regner. Det er bare for dumt, det er ikke oss. Så det er et bevisst valg at vi lager dem slik og har det gøy med det isteden.Tilbake til festivaler – hvor annerledes er det å spille Europeiske festivaler fra Amerikanske?

- Veldig forskjellig. En av hovedtingene er at dere er ikke like bortskjemte med band som Amerika. Det føles som om i USA så er det en festivalturné i samme sjanger hver helg. Hører man på en spesiell type musikk så vil man finne en turné i den sjangeren uansett når. Mens her skjer det bare spesielle perioder i året. Og når band da endelig kommer hit er folk mye mer spent når man går på scena.

I tillegg kommer folk på festivaler her bare for å oppleve dem. Sånn som Glastonbury som hvert år blir utsolgt før et eneste band er annonsert. Det er en livsstil. I USA drar folk på festival for å se headlineren og vet på forhånd hvem de vil se og hvem de ikke vil se. Derfor er festivaler her så mye kulere fordi folk drar dit for å forelske seg i nye band. Det er sånn festivaler SKAL være. Ikke for å se ett band og ikke bry seg om resten, men for å høre musikk hele dagen og oppdage nye band. Henge med venner og drikke øl og være en del av atmosfæren og ha sex i telt. Det skjer ofte, gjør det ikke? Sex i telt? Teltsex?

Deretter sporet samtalen totalt av, og vi takket for oss og ønsket de muntre guttene en god festival videre.


All Time Low Offisiell Side